Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας για το σύστημα «Αθηνά»

Ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας για το σύστημα «Αθηνά»
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας και τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων για το σύστημα «Αθηνά».
Διαπιστώσαμε ότι τα μικρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά τη λειτουργία του οφείλονται κυρίως στο εκτός πραγματικότητας χρονοδιάγραμμα του υπουργείου παιδείας.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε τη στήριξή μας στην προσπάθεια αυτή, καθώς συμβάλλει στη διαφάνεια, μειώνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν και βοηθά να εμπεδωθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το φαινόμενο των εκπρόθεσμων δηλώσεων που γίνονται δεκτές κατά περίπτωση έχει εξαλειφθεί. Οι τοποθετήσεις γίνονται αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αποκλειστικά με βάση τα μόρια των συναδέλφων.

Για πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για την άρση των αδικιών και αυθαιρεσιών που συνέβαιναν στο παρελθόν. Ως Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας θεωρούμε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλώνουμε τη βούλησή μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση του συστήματος, ώστε και αυτά τα μικρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν, να λυθούν.

Ωστόσο, λόγω του ότι υπάρχουν και αρκετοί νέοι Διευθυντές στις σχολικές μονάδες του νομού μας, προτείνουμε να διοργανωθεί, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, ενημερωτική ημερίδα με τη συμμετοχή των αιρετών και της Ε.Λ.Μ.Ε. με σκοπό να ενημερωθούν οι νέοι και οι παλιοί Διευθυντές για τη λειτουργία του συστήματος Αθηνά και για τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνονται οι πίνακες με τα κενά και τα πλεονάσματα.