Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ
Η κυβέρνηση στα πλαίσια της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και των περικοπών και για την εκπαίδευση, που επιβάλλει και το 3ο μνημόνιο, τινάζει στον αέρα, με εργαλείο την ηλεκτρονική εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ και τη θέσπιση των 13 μαθητών-μαθητριών για τη συγκρότηση τμήματος με ανώτερο τον αριθμό των 27...

το δικαίωμα τους στην ελεύθερη επιλογή ειδικότητας καθώς και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑ.Λ καθώς και στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Κατερίνης. 

Η ανάλγητη στάση του υπουργείου θα εξαναγκάσει από τη μια τους μαθητές των εννέα τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ είτε να αλλάξουν ειδικότητα για να παραμείνουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑ.Λ όμορων νομών που έχουν τις αντίστοιχες ειδικότητες και επιπλέον τους μαθητές των δύο τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στη καλύτερη περίπτωση να αλλάξουν ειδικότητα και στη χειρότερη να σταματήσουν τη φοίτηση τους αφού στη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι. 

Εδώ να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για το δημόσιο διότι το μόνιμο προσωπικό επαρκεί. Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν στη διάθεση θα αναγκαστούν να μετακινηθούν.

Ως Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας απαιτούμε:

 Την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

 Να γίνει σεβαστή από το υπουργείο η επιλογή των μαθητών και μαθητριών.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων να στηρίξουν το αίτημα για τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και το δικαίωμα των παιδιών τους στην μόρφωση.