Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου - Ομιλία της κ. Ευαγγελίας Κανάλη

Η τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου - Ομιλία της  κ. Ευαγγελίας Κανάλη
Τελέστηκε στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου ο καθιερωμένος Αγιασμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Πορφυρίδης, η Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μακρυγιάλου, Μαρία Αβραμίδου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακρυγιάλου και Παλαιού Ελευθεροχωρίου, εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς των μαθητών.

Ομιλία της Διευθύντριας του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κ. Ευαγγελίας Κανάλη

Πανοσιολογιώτατε, Κύριε Αντιδήμαρχε, Κυρία Πρόεδρε της δημοτικής ενότητας Μακρυγιάλου, Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακρυγιάλου και Παλαιού Ελευθεροχωρίου, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Γονείς, Αγαπητά μας παιδιά.

Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, που γεννά ελπίδες και προσδοκίες, μιας και η Παιδεία είναι ο θεμέλιος λίθος στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε σήμερα. Είναι η βάση για την ευρύτερη κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Πατρίδας μας. Και όπως φαίνεται, αυτό εδώ στο σχολείο μας σήμερα γίνεται πράξη, όταν όλοι μαζί καθηγητές, μαθητές, γονείς και τοπικοί άρχοντες ενωμένοι παλεύουμε για ένα κοινό σκοπό, τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές, τη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση ολοκληρωμένων ανθρώπων, ελεύθερων πολιτών με δημοκρατική συνείδηση που θα φτάσουν την Ελλάδα ψηλά, εκεί όπου ανήκει με βάση την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Κάθε νέα αρχή είναι και μια νέα πρόκληση, μια νέα ευκαιρία για δημιουργία. Ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με ζήλο και δημιουργικότητα για να θωρακίσουμε τους μαθητές μας με αξίες και ιδανικά, για να τους προσφέρουμε γνώσεις και πολύπλευρες ικανότητες, ώστε να μάθουν πώς να μαθαίνουν, πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τους άλλους ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Όραμά μας είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στη γνώση, στην καινοτομία. Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ασφάλεια, την αποδοχή και την αναγνώριση ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, κάθε μαθητής πρέπει να γεύεται τη χαρά της μάθησης. Ένα σχολείο που θα προάγει την φιλία, την πρόοδο και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών μέσα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας, θετικού συναγωνισμού και δημοκρατικότητας.

Είμαστε χαρούμενοι, τόσο εγώ που αναλαμβάνω φέτος τη διεύθυνση του Γυμνασίου Μακρυγιάλου όσο και οι συνάδελφοί μου καθηγητές, γιατί σε αυτό το όραμα έχουμε δίπλα μας συμπαραστάτες και βοηθούς που μάς εμψυχώνουν, μάς δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία μας στη νέα σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει.

Σε αυτούς τους συμπαραστάτες επιτρέψτε μου να αναφερθώ και να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες στον Δήμαρχο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, στους αρμοδίους Αντιδημάρχους και στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για βελτίωση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας, προς όφελος και ασφάλεια των μαθητών μας. Να ευχαριστήσω επίσης τις τοπικές κοινότητες για την συμπαράσταση αλλά και την κοινωνία του Μακρυγιάλου που προσφέρει πάντοτε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ευχαριστώ κόμη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συνεργασία καλώντας τον να συνδράμει την προσπάθειά μας για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Αγαπητοί μας μαθητές

Ένα νέο διδακτικό έτος αρχίζει σήμερα! Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, στην αναζήτηση ξεκινά για σας τα παιδιά, που οι γονείς σας και η πολιτεία μας εμπιστεύθηκαν για να καλλιεργήσουμε το πνεύμα και να διαπλάσουμε το ήθος σας. Εμπνέοντας τους πιο επιδέξιους, εμψυχώνοντας και ενισχύοντας τους πιο αδύναμους, να αναπτύξουμε στάσεις και δεξιότητες, πολύτιμες για τη μελλοντική σας πορεία.

Καλωσορίζουμε τα παιδιά της Α΄ τάξης που για πρώτη φορά έρχεστε στο σχολείο μας και σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά σας καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε το σχολείο να είναι πηγή γνώσης αλλά και έμπνευσης για σας.

Με την ευχή για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, οι συνάδελφοί μου κι εγώ, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι θα εργαστούμε με αγάπη και μεράκι για να αποδείξουμε ότι το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου θα συνεχίζει να αποτελεί το πνευματικό κέντρο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Σας ευχαριστώ