Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»
Γέννημα της προσφυγικής μας ανάγκης η εκδήλωση Μνήμης.
Μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση...
Μια εκδήλωση… ένα ταξίδι μέσω φωτογραφίας, ζωγραφικής και μουσικής.


Την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, την μεγαλύτερη εθνική συμφορά στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού, τιμούν με ένα 4ήμερο εκδηλώσεων Μνήμης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ηράκλειτος».

Στην 1η Μέρα των Εκδηλώσεων, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Τελετή έναρξης στον εκθεσιακό χώρο της Αστικής Σχολής (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο).

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με Ομιλία αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή από τις κυρίες Ελένη Γεωργιάδου και Μάρθα Κακουλίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας με μικρασιάτικα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη κ. Νίκου Πατρή.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μπιτόπουλο Στέφανο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιο Μπογιατζή, ο οποίος εγκαινίασε την Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας των δύο Συλλόγων, καθώς και την Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Αμπεριάδη με θέματα παρμένα από τη Μικρασία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η έφορος Βιβλιοθήκης κ. Ράνια Αναστασιάδου.

Ολόθερμες ευχαριστίες στον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπιτόπουλο Στέφανο και την εκπρόσωπο της βουλεύτριας κ. Μπέτυ Σκούφα.

Εγκάρδιες Ευχαριστίες προς όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.


Ευχαριστούμε…

Τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντινίδη Κων/νο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Τον Πρόεδρο κ. Μανιουδάκη Κων/νο του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Τον Πρόεδρο κ. Κορομπίλη Κων/νο της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Την Έφορο Αρχαιοτήτων Πιερίας κ. Έλενα Παπασταύρου.

Τις εκπροσώπους της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Παράρτημα Πιερίας.

Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε δημόσια, τον εξαιρετικό φωτογράφο μας, κ. Απόστολο Μοσχολούρη που ανταποκρίνεται κάθε φορά στο κάλεσμα μας και καλύπτει φωτογραφικά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς επίσης και όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδήλωση.

Ανάγκη και χρέος μας λοιπόν να διαφυλάξουμε τον πλούτο των παραδόσεων, να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα αναδεικνύοντας μέσα απ΄ αυτά τον μικρασιατικό πολιτισμικό πλούτο και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις γενιές που έρχονται…


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστάσιος Μπογιατζής Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου