Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στον Σβορώνο Πιερίας.

Στον χώρο λειτουργούν συγκεκριμένα το Γηροκομείο, το Συσσίτιο και ο Ξενώνας, συγκροτώντας έτσι μία μικρή «Βασιλειάδα» της τοπικής Εκκλησίας.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, σχηματίστηκε μικρή λιτανευτική πομπή και τελέστηκε η Αρτοκλασία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας, ο οποίος ανακήρυξε την Αγία Σοφία και τις τρείς Θυγατέρες της προστάτες Αγίες του Συλλόγου.

Πλήθος πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, συμμετείχαν στις ι. ακολουθίες, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εκκλησιασμού στους τροφίμους, υπαλλήλους, εθελοντές και φίλους των Ιδρυμάτων, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε εποικοδομητικούς λόγους, ευχόμενος ιδίως στους εορτάζοντες.