Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού: ενθουσιασμός, χρώματα και χαμόγελα στις γιορτές λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού: ενθουσιασμός, χρώματα και χαμόγελα στις γιορτές λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017
Μικροί και μεγάλοι, εθελοντές, εμψυχωτές, γονείς και παιδιά συμμετείχαν μαζικά, στις γιορτές λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού, αντίστοιχα.


Κατόπιν μιας συναρπαστικής διαδρομής και πριν ανανεωθεί το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, το γεμάτο ενθουσιασμό δημιουργικό ταξίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, έφτασε στον τελευταίο του για φέτος σταθμό. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης, θυμήθηκαν όλοι τις όμορφες εμπειρίες και τις ποικίλες δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, στις οποίες από κοινού αναζήτησαν, ανακάλυψαν, αποτύπωσαν στο χαρτί, φωτογράφισαν και εν τέλει βίωσαν φανταστικές περιπέτειες από σημείο σε… σημείο.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις του καλοκαιριού, ενώ όλοι έσπευσαν να «τοποθετήσουν» στον τοίχο των αναμνήσεων θύμησες από το όμορφο αυτό ταξίδι. Ειδικότερα:

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Τα άτομα όλων των ηλικιών, που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, καλωσόρισε η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εντάξαμε πριν 3 χρόνια στην καθημερινότητα και στις δράσεις της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης, την καλοκαιρινή εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας και διαπιστώσαμε ότι η αναγνώριση για τη βιβλιοθήκη είναι εξαιρετικά μεγάλη».

Παράλληλα, ευχαρίστησε έναν προς έναν «τα παιδιά, τους γονείς, τους εθελοντές, τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, τους υπαλλήλους του Οργανισμού, το γραφείου τύπου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για την ουσιαστική τους υποστήριξη».

Επίσης, παρουσίασε με αριθμούς την ταυτότητα του φετινού προγράμματος σημειώνοντας ότι αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός των παιδιών, που συμμετείχαν καθώς, από τα 90 του 2015 έφτασαν τα 200 πέρυσι και φέτος τα 273. Επιπλέον, έλαβαν μέρος 40 εθελοντές, ενώ υλοποιήθηκαν προγράμματα σε συνεργασία με την Τροχαία Κατερίνης, το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, τους Προσκόπους, τον Φυσικό και μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Γεώργιο Καραλέκα, το φωτογράφο Λεωνίδα Ζάρκο, τον Ζαχαροπλάστη Κυριάκο Καλπακίδη κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό - θεατρικό δρώμενο από παιδιά και εθελοντές, συνεχίστηκε όπως προαναφέρθηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δράσεις του καλοκαιριού, ενώ η αυλαία της, έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα παιδιά 4 έως 12 ετών που έλαβαν μέρος, βεβαιώσεων για τους εθελοντές – εμψυχωτές, καθώς και με περιήγηση στις εικαστικές δημιουργίες, που αποτύπωσε η φαντασία και το μεράκι των παιδιών. Την παράσταση έκλεψε η ερμηνεία επί σκηνής από όλους τους συντελεστές ενός μελωδικού τραγουδιού, με τίτλο «Με μια ομάδα στο τιμόνι», που συνέθεσε αποκλειστικά για τη γιορτή ο Εύμορφος Κασινάκης, επένδυσε με στίχους και φωνή η υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου.

Τέλος, όλοι απόλαυσαν «γλυκά και αλμυρά σημεία» από τον προσεγμένο μπουφέ της εκδήλωσης, μεγάλο μέρος του οποίου ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Γιουμίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου κ.α. εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού, στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ένα twister γεμάτο όνειρα». Ένα έργο εμπνευσμένο, γραμμένο και δραματοποιημένο από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία αποδείχθηκαν σπουδαία ταλέντα ενθουσιάζοντας το κοινό με την σκηνική τους παρουσία, τους διαλόγους, την εκφραστικότητά τους.

«Σε έναν οπτικό πολιτισμό, που η φορά του είναι από πάνω προς τα κάτω, με αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε έστω και για λίγο το τάμπλετ ή το κινητό με ένα βιβλίο. Τα καινούρια μάλιστα βιβλία της καλοκαιρινής εκστρατείας, τα οποία ήταν χορηγία του ΟΠΠΑΠ, θα είναι διαθέσιμα από την προσεχή Δευτέρα στα παιδιά» τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία αναφέρθηκε και «στη γενικότερη αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο, με μέριμνα του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, της Δημοτικής βιβλιοθήκης στον Κορινό». Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στους εθελοντές, οι οποίοι συμβάλλουν στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Η αυλαία της εκδήλωσης έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα, για τα παιδιά που έλαβαν μέρος, βεβαιώσεων για τους εθελοντές, καθώς και με πλούσιο κέρασμα αποτελούμενο από «αλμυρά και γλυκά σημεία», τα οποία προετοιμάστηκαν με μεράκι και ήταν χορηγία του SUPER MARKET “KOKKINΟΥ”.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει εντάξει δύο δημοτικές βιβλιοθήκες στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντόνισαν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μικροί - μεγάλοι μοιράστηκαν τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
09-09-2017