Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Άνοιξε τις Πύλες της η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας στην Καρίτσα

Άνοιξε τις Πύλες της η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας στην Καρίτσα
Με λαμπρότητα άνοιξε χθες 2 Σεπτεμβρίου, τις πύλες της η διήμερη 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Δημόπουλος, προσκάλεσε στο βήμα την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών της έκθεσης, χοροστατούντος του εφημέριου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρίτσης, πατρός Κωνσταντίνου Πιτσιάβα.

Της επίσημης έναρξης προηγήθηκε η απόδοση τιμής στον επι οκταετία Δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, που καθιέρωσε τη γιορτή. Όπως αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, αφου προηγουμένως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, στην υλοποίηση της ιδέας της διεξαγωγής της έκθεσης αποφασιστικό ρόλο έπαιξε ο τότε αντιδήμαρχος Βασίλειος Δαλαμήτρας.

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Πιερίας, κ. Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος, ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.

Ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης που φέτος κατέκλεισαν το στίβο του γηπέδου. Παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, οινοπαραγωγοί, οικοτέχνες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, αντιπρόσωποι εταιρειών αγροτικών προϊόντων (τροχοφόρων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) και πολιτιστικοί σύλλογοι, διάνθησαν την έκθεση με τα προϊόντα τους.

Στην καλλιτεχνική ώρα της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά σύνολα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και στη συνέχεια να διασκεδάσουν με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα απολαμβάνοντας τα εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη της Α.Ε. Καρίτσας.

Η εκδήλωση αυτή αποδεικνύει εμφατικά, την ποιοτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής του εύφορου κάμπου μας ανεβάζοντας τον πήχη της ανταγωνιστικότητας ψηλά.

Λιτόχωρο, 3 Σεπτεμβρίου 2017.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης