Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη προς ενημέρωση των πολιτών και κυρίως θέλοντας να βάλει ένα τέλος σε επιχειρήματα του τύπου “Στα σημεία τοποθέτησης των ανεμογεννητριών δεν υπάρχουν δέντρα” φωτογράφησε ένα προς ένα τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες βάσει της υπάρχουσας μελέτης της εταιρίας.

Προτείνουμε το ίδιο να κάνουν και όσοι πραγματικά προτίθενται να ψηφίσουν την εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη. Στις φωτογραφίες ξεκάθαρα διακρίνονται τα σημεία του παρθένου δάσους τα οποία θα καταστραφούν. 

Σε μία φωτογραφία διακρίνεται η καταστροφή του παρθένου δάσους από τοποθέτηση μίας μόνο ανεμογεννήτριας. Ας φανταστούμε τα Πιέρια Όρη με 11 τέτοια σημεία. Τα Πιέρια όρη είναι γνωστά για την πλούσια χλωρίδα τους και κυρίως για τα φυλλοβόλα δάση, καθώς και για ορισμένα σπάνια είδη αγριολούλουδων. Το δάσος είναι χαρακτηρισμένο ως αρχέγονο δάσος οξυάς με πολλά νερά και με πολλές φυσικές πηγές. Η πανίδα τους αποτελείται από συνηθισμένα θηλαστικά, πτηνά, ερπετά και ποικιλία εντόμων. Σε εφαρμογή της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA 2000), με κωδικό GR 1250002. Η πανίδα στα Πιέρια Όρη αποτελείται κυρίως από αλεπούδες, κουνάβια, λύκους, σκίουρους, αγριογούρουνα, λαγούς, μικρά αρπακτικά πουλιά, πέρδικες, ορτύκια και άλλα πτηνά. Επίσης υπάρχουν ερπετά, όπως φίδια, χελώνες, σαύρες κλπ. Από εδώ περνά το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό μονοπάτι Ε4 το οποίο διασχίζει τα Πιέρια Όρη και συνεχίζει προς τον Όλυμπο.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου. Αν τελικά το δάσος μας καταστραφεί, θα φταίμε όλοι μας. Θα φταις κυρίως εσύ.


Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη