Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Συλλυπητήρια επιστολή της ΠΈΒ για τον εκλιπόντα Πέτρο Αλατζά.

Συλλυπητήρια επιστολή της ΠΈΒ για τον εκλιπόντα Πέτρο Αλατζά.
Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αναπάντεχο χαμό του Πέτρου Αλατζά, ενός Επιστήμονα και Καλλιτέχνη με κοινωνικές-εκπαιδευτικές ευαισθησίες.


Επρόκειτο για έναν άνθρωπο πολυπράγμονα και δραστήριο, ο οποίος εργαζόταν ως ηθοποιός και υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία, ενώ παράλληλα εκπονούσε Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε πολύ δραστήριος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις Νευροεπιστήμες και συμμετείχε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για Νευροεπιστήμες και την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Συμμετείχε στην συγγραφή και σκηνοθεσία του θεατρικού έργου "Τι θα γίνει, θα κοιμηθούμε απόψε ?" ( https://www.youtube.com/watch?v=N0Uwm6Ai2hA ), στο οποίο έπαιξε και ως ηθοποιός. Το έργο αυτό περιέγραφε με πολύ παραστατικό τρόπο τους βιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην λειτουργία του ύπνου, αλλά και τα οφέλη του ύπνου για την υγεία, την μνήμη και την μάθηση. Το έργο μεταγλωττίστηκε και στα Αγγλικά και προβλήθηκε από την Ιστοσελίδα της European Danna Alliance for Brain.

Μαζί με τον Νευρολόγο και καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ Αναστάσιο Μπονάκη ίδρυσαν την Εταιρεία "Science Art Society". Στόχος της η προώθηση των τεχνών και των επιστημών στην καθημερινότητα των ατόμων, των οικογενειών, των σχολείων και γενικότερα της κοινωνίας, ώστε να υπηρετήσει την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση.

Σε συνεργασία και με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων συμμετείχε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός προγράμματος, το οποίο στόχευε στην ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων διδασκαλίας της βιολογίας, χρησιμοποιώντας την τέχνη: ζωγραφική και θέατρο.

Στην ευρύτερη προσπάθειά του προς τις παραπάνω κατευθύνσεις συνεργάστηκε με πολλά σχολεία, τα οποία επισκεπτόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Πέτρος Αλατζάς ήταν ένας σπουδαίος Επιστήμονας, Καλλιτέχνης και Άνθρωπος που διέθεσε πολύ από το χρόνο του και την ενέργειά του σε όλες αυτές τις ιδιότητες. Κέρδιζε το σεβασμό, την εκτίμηση και την συνεργασία όσων τον γνώριζαν.

Το ΔΣ της Π.Ε.Β.