Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου. Συνηθισμένοι στα δύσκολα…

Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου. Συνηθισμένοι στα δύσκολα…
Ακόμα ένα Δ.Σ. του Δήμου Δίου-Ολύμπου με εντάσεις, διαξιφισμούς και αμφισβητήσεις.

Τρεις ώρες και ακόμα το Δ.Σ. βρισκόταν στο πρώτο θέμα…



Το πρώτο θέμα που αφορούσε τις ενέργειες του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου που παρά το γεγονός ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίστηκε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος στην καθαριότητα, ο ίδιος προχώρησε τόσο σε απολύσεις, όσο και σε μηνύσεις…

Έτσι το θέμα της παραβίασης της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. (5/7/2017), μετά από αίτημα 13 συμβούλων είχε ιδιαίτερη σημασία.

Η μη παρουσία του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου στο Δ.Σ. όξυνε τα πνεύματα με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και να δηλώνουν ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα δημοκρατίας από την συμπεριφορά του Δημάρχου» (Ρεμπατσιός Άρης).

Δεν υπήρχε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που να μην καταφερθεί κατά των ενεργειών του Δημάρχου στο θέμα των εργατών της καθαριότητας αλλά και της απουσίας του από την χθεσινή συνεδρίαση.

Έτσι φτάσαμε στην ψηφοφορία όπου ομόφωνα όλοι οι σύμβουλοι τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και της διοίκησης με ψήφισμα τους, απαίτησαν από τον κ. Δημόπουλο να ανακαλέσει τις μηνύσεις κατά των εργαζομένων της καθαριότητας και τις απολύσεις τους.

Αν δεν έχει ξαναγίνει, σίγουρα είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σύσσωμο ένα Δημοτικό Συμβούλιο στρέφεται κατά των ενεργειών ενός Δημάρχου.

Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός.

*Θα ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ καθώς και χαρακτηριστικά βίντεο από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δίου-Ολύμπου.