Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

H κινηματογραφική Λέσχη στον Ενιπέα

H κινηματογραφική Λέσχη στον Ενιπέα
Για δεύτερη βραδιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο Spitaki

Στο ξεχωριστό Φαράγγι του Ενιπέα, στον όμορφο χώρο του cafe-bar Spitaki οι θεατές μας έφτασαν χθες νωρίς για το masterclass με τον κ. Κοβότσο. Προσιτός και με λόγο απλό, ο ντοκιμαντερίστας ξεκίνησε εξηγώντας "τι είναι το πλάνο" για να καταλήξει στην έννοια του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

Κατέθεσε την δική του εμπειρία ως δημιουργός, τις χαρές και τον κόπο ενός σκηνοθέτη. Όσοι παραβρέθηκαν στο masterclass ταξίδεψαν μέσα από παραδείγματα ταινιών στην έβδομη τέχνη κι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από το ντοκιμαντέρ.
Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Stringless" (Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017). Ένα ντοκιμαντέρ για το πολυφωνικό συγκρότημα Stringless που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Γυναικείες φωνές και γυναικείες προσωπικότητες με βάθος και ποικιλία. Μια ιστορία με όχημα τη μουσική αλλά με σκοπό να "ψάξει" και να ξετυλίξει τη γυναικεία φύση και ψυχολογία. Συγκινητικό και βαθειά ανθρώπινο άγγιξε χθες τις καρδιές του κοινού και κατά χειροκροτήθηκε ο σκηνοθέτης.

Απόψε Τετάρτη 23/8 η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ολοκληρώνει τη στάση της στο Φαράγγι του Ενιπέα και το αφιέρωμά της στον βραβευμένο σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο με μια μοναδική live εμφάνιση του vocal group Stringless!

Δροσερά, κάτω από τα πλατάνια, σήμερα το βράδυ στις 22:00 οι φωνές των Στριγγλών θα ακουστούν στον Όλυμπο.

H είσοδος είναι ελεύθερη!