Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πόσο πληρώνεται τελικά ένας πρέσβης;

Πόσο πληρώνεται τελικά ένας πρέσβης;
Ερώτηση στο Υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με την οποία ζητά να μάθει πόσο είναι ο μισθός των Ελλήνων πρέσβεων και αν αληθεύει ότι πρέσβης μας στην... Σιγκαπούρη αμείβεται με 11.000 ευρώ τον μήνα!




Δείτε όλη την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου:


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Α.Π. 1059/19-06-17
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: ««Όλοι οι πρέσβεις μας έχουν τον ίδιο μισθό ή για την Σιγκαπούρη υπάρχει ειδικό μισθολόγιο;»



Διαβάσαμε σε μεγάλη έγκριτη Αθηναϊκή εφημερίδα τα παρακάτω:

«Ξέρετε πόση είναι η μηνιαία αμοιβή ενός Έλληνα πρέσβη, που υπηρετεί στο εξωτερικό; Ένδεκα χιλιάδες ευρώ. Τόσα τουλάχιστον ενέκρινε το Γενικό Λογιστήριο στη διπλωμάτη που επελέγη για πρέσβειρα στη Σιγκαπούρη» και συνεχίζει το δημοσίευμα «η διπλωμάτης που επελέγη ανήκει στη στενή ομάδα του Νίκου Κοτζιά».

Και καταλήγει: «Με αφορμή την έγκριση, γεννώνται αρκετές συγκρίσεις. Για παράδειγμα, το επάγγελμα του πρέσβη είναι πιο προσοδοφόρο απ’ όσα παίρνει μηνιαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Εκτός κι αν ο μισθός της πρέσβειρας μας στη Σιγκαπούρη είναι κατ’ εξαίρεση τόσο υψηλός. Αν, δηλαδή, προστίθενται στον βασικό μισθό της πολλά επιδόματα που δεν δικαιούνται άλλοι πρέσβεις μας…»

Κατόπιν αυτού ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών:

Σε ποια επίπεδα κινούνται οι μισθοί των Ελλήνων πρέσβεων; Ποιος είναι συγκεκριμένα ο μέσος όρος τους;

Εάν είναι αληθής η πληροφορία που δημοσιεύθηκε τότε ο κ. Υπουργός Εξωτερικών καλείται να απαντήσει στη Βουλή εάν θεωρεί ότι ο μισθός των 11.000 ευρώ της πρέσβειράς μας στην Σιγκαπούρη είναι ένας λογικός μισθός, που συνάδει με το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης;


Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος