Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Πλήρης επιβεβαίωση του Ε.ΠΑ.Μ. για το μεταναστευτικό

Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου, με τις καταστροφές των εξεγερμένων μεταναστών, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αφενός τα όσα είχε επισημάνει λίγα 24ωρα πριν το Ε.ΠΑ.Μ. και αφετέρου τους φόβους και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών μας.
  Συνέπεια αυτών, να καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας που οδηγεί σε διχαστικές καταστάσεις και να εμποτίζεται με μισαλλοδοξία ο ελληνικός λαός, γεγονός που εξυπηρετεί βεβαίως, το κατοχικό καθεστώς.
Είναι ξεκάθαρο ότι, όσο η χώρα μας δεσμεύεται από τις Συνθήκες του Δουβλίνου θα λειτουργεί ως αποθήκη μεταναστών, θα υποτάσσεται στην μη εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, και θα υποχρεώνεται όχι μόνο να εμποδίζει την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως είχε συμφωνηθεί από τον Ιούνιο του 2015, αλλά να αποδέχεται την προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, από τις χώρες των «εταίρων» και δανειστών μας.
Με την πολιτική αύξησης των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά η κυβέρνηση όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλεια μονιμοποιώντας την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, αλλά ουσιαστικά μετατρέπεται σε εταίρο δουλεμπορικών συμφερόντων που εντοπίζονται στην γείτονα.


Με τη δημιουργία νέων δομών εντός στρατοπέδων, όχι μόνο εξασθενεί η στρατιωτική άμυνα της παραμεθορίου, αλλά κυρίως μπαίνει σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το «γκριζάρισμα» του Ανατολικού Αιγαίου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι έχουν μετατρέψει τα σύνορά μας σε ανοιχτές πύλες εισροών αλλά ερμητικά κλειστών στις εκροές των μεταναστευτικών ροών! Γι αυτό και παραχώρησαν την φύλαξη των εθνικών συνόρων, την επιχειρησιακή διαχείριση του Αιγαίου και της άμυνάς του, σε υπερεθνικές δομές (Frontex, NATO, ευρωστρατός)!
Το Ε.ΠΑ.Μ. υπενθυμίζει πως τα ακριτικά νησιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνον ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστών.
Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί και μόνον από μια πατριωτική – δημοκρατική Κυβέρνηση, η οποία θα λογοδοτεί αποκλειστικά στον ελληνικό λαό κι όχι στην ΕΕ! Που δεν θα αναγνωρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου.


Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, που θα προασπίζεται και θα προωθεί τα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού, μπορεί να εφαρμόσει εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα. Οι δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας, να προμηθεύονται τάχιστα τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβαίνουν άμεσα στις χώρες προορισμού τους υπό την άμεση συνδρομή και αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ. Αντιθέτως, όσοι ταυτοποιούνται, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα, ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφουν στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με τα διεθνώς νόμιμα!
Μόνον μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί ν΄ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, όχι κλείνοντας πρεσβείες όπως της Συρίας κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρώντας διπλωματικές επαφές με χώρες επ´ ωφελεία των εθνικών μας συμφερόντων, των οποίων οι κυβερνήσεις τους να διευκολύνουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των αλλοδαπών.
Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές – και όχι αλλότριες ή νατοϊκές – δυνάμεις.
Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα περιορίσει και θα θέσει υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο την δράση των ΜΚΟ.
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα καταγγείλει επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς την Τουρκία για τις τακτικές ιδιοτελούς ρύθμισης των προσφυγικών ροών και την συνακόλουθη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την ανάδειξη μιας Πατριωτικής –Δημοκρατικής Εξουσίας που θα προασπίσει πραγματικά και αποτελεσματικά την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας!
Αθήνα 20 Ιουλίου 2017


Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.