Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πανηγύρισε ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ναός του Αγίου Παϊσίου

Πανηγύρισε ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ναός του Αγίου Παϊσίου
Το διήμερο 11-12 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Νέα Έφεσο Πιερίας, ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ιερός Ναός αφιερωμένος στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Ουκρανοί ιερείς και συμμετείχε πολυμελής ομάδα παιδιών από την εμπόλεμη περιοχή Ντονέσκ Ουκρανίας, που φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα Σβορώνου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε εντός του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Γενική Ιερατική Σύναξη, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Παϊσίου στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και στα θαυμαστά γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τα Θυρανοίξια του μεγαλοπρεπούς Ναού Αγίου Παΐσίου, του πρώτου στην Ελλάδα, αφιερωμένου στη μνήμη του.

Στην Ιερατική Σύναξη έλαβαν μέρος και Σέρβοι ιερείς, προερχόμενοι από το Πατριαρχείο Σερβίας, που την εποχή αυτή διακονούν τις λατρευτικές και ποιμαντικές ανάγκες των σλαβόφωνων παραθεριστών στις Ενορίες Ν. Πόρων, Λεπτοκαρυάς και Παραλίας.