Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ. Θεατρική παράσταση: ¨Φέγγος Ολημέρα¨

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ. Θεατρική παράσταση: ¨Φέγγος Ολημέρα¨
Μια ιδιαίτερα ευχάριστη η βραδιά, για όσους βρέθηκαν την Κυριακή 2-7-2016, στο θέατρο Πάρκου του Δήμου Κατερίνης, και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση που παρουσίασε το Θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Η παράσταση με τον τίτλο : ¨Φέγγος Ολημέρα¨, σε Σενάριο και Σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη...

παρουσίαζε την επικαιρότητα και καυτηρίαζε τις διάφορες στιγμές της καθημερινότητας με τον ιδιαίτερο καυστικό, σκωπτικό και, σχεδόν Αριστοφανικό λόγο, της Ποντιακής Διαλέκτου.

Οι ηθοποιοί, παρότι ερασιτέχνες, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Χάρη Αμανατίδη, ερμήνευσαν με απόλυτο επαγγελματισμό το θεατρικό κείμενο, προσφέροντας άφθονο γέλιο, και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών, που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του θεάτρου.


Η Ένωση Ποντίων Πιερίας θα συνεχίσει να στηρίζει τη Θεατρική της Ομάδα γιατί θεωρεί ότι μέσα από το θεατρικό λόγο και τα αξιόλογα θεατρικά κείμενα, που διαθέτει η Ποντιακή βιβλιογραφία, υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης της Ποντιακής Διαλέκτου και διασώζονται, έθιμα, χαρακτήρες και παραδόσεις του Πόντου.


Ο Υπεύθυνος Τύπου της Ε.Π.Π
Χαράλαμπος Αργυρόπουλος