Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

7ήμερο εθελοντισμού για την πρόληψη πυρκαγιών από τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης

7ήμερο εθελοντισμού για την πρόληψη πυρκαγιών από τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης
Θα καλύψουν τις βάρδιες στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου συμμετέχοντας στην δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας


Επταήμερο πυροπροστασίας με εθελοντική προσφορά από τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης αποφάσισε να οργανώσει η τοπική οργάνωση Κατερίνης τα μέλη της οποίας θα καλύψουν τις βάρδιες επτά ημερών στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου συμμετέχοντας στην δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

«Στόχος μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, «είναι να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της πρόληψης, της συμμετοχής, της δράσης και του εθελοντισμού για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Η απόφαση αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση από τα μέλη μας και για το λόγο αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας που οργανώνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα. Ήδη έχουμε καλύψει επτά ημέρες φύλαξης», σημειώνει ο κ. Κουλκουδίνας, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλα μέλη να επεκτείνουμε τη δράση μας».

Η ΔΡΑΣΗ

Φέτος η επιτυχημένη πρωτοβουλία πυροπροστασίας διανύει το 10ο έτος ζωής της. Εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας, με προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο στον τομέα έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αλλά ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών .

Η πρωτοβουλία της ομάδας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή απλών παρατηρητών σε επιλεγμένα σημεία.

Σε αυτά τα σημεία βρίσκονται καθημερινά οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας, σε δύο βάρδιες, και σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ειδοποιούν με το κινητό τους την Πυροσβεστική αναφέροντας αυτό που βλέπουν.

Δεκάδες περιστατικά αναφέρθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην πάροδο των δέκα χρόνων.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία μπορούν να δουν τις ελεύθερες ημερομηνίες και να επιλέξουν φυλάκιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθελοντικής Ομάδας otoposmou.gr


Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ