Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Το 29,6% των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της Κατερίνης είναι παχύσαρκα, σύμφωνα με έρευνα του Δήμου Κατερίνης.

Το 29,6% των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της Κατερίνης είναι παχύσαρκα, σύμφωνα με έρευνα του Δήμου Κατερίνης.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Έρευνα διατροφικής εκτίμησης στους παιδικούς σταθμούς του ΟΠΠΑΠ

Έρευνα της διατροφικής εκτίμησης των παιδιών ηλικίας 3 – 5 ετών, στους παιδικούς σταθμούς του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Οργανισμού και εθελοντικής προσφοράς Διαιτολόγου – Διατροφολόγου της Κατερίνης.

Στην έρευνα, η οποία έγινε το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017, έλαβε μέρος το σύνολο των παιδικών σταθμών του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης (1ος,2ος,4ος,5ος,6ος,7ος, ο παιδικός σταθμό Κορινού και ο παιδικός σταθμός Λόφου).

Ειδικότερα, μετρήθηκε το βάρος και το ύψος 351 παιδιών. Η έρευνα αφορούσε την μέτρηση του ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), ενός σημαντικού ανθρωπομετρικού δείκτη, ο οποίος προκύπτει από τη μέτρηση του βάρους και του ύψους. Επιπλέον, δίνει πληροφορίες αναφορικά με το κατά πόσο η ανάπτυξη και ωρίμανση του παιδιού ακολουθεί τη φυσιολογική πορεία και εξέλιξη.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει, ότι, το 29,6% των παιδιών είναι παχύσαρκα. Όπως τονίζει σχετικά, ο πρόεδρος του Οργανισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης: «Μετά και την ανακοίνωση - δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, πιλοτικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού μας. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη της παχυσαρκίας οφείλει να ξεκινά από την προσχολική κιόλας ηλικία, όπου δημιουργούνται οι διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα διατηρηθούν και αργότερα στην ενήλικη ζωή».