Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

"Η Μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν" και το μήνυμα αλληλεγγύης από την θεατρική ομάδα του Γιώργου Βήχα στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα της αλληλεγγύης πέρασε χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με το θεατρικό έργο του Γιώργου Βήχα και της ομάδας του "Η Μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν".
Ένα έργο βγαλμένο από τα χρόνια της κρίσης που ζούμε, για μικρούς και μεγάλους με μηνύματα για το πως μπορούμε να διώξουμε τα γκρίζα σύννεφα από την ζωή μας.


Στην μεγαλύτερη εξέδρα εκδηλώσεων του Ν. Πιερίας (144 τ.μ.) που βρίσκεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η ομάδα του Γιώργου Βήχα (Ιατρού-καρδιολόγου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού στην Αθήνα) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματίες ηθοποιούς και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα του κόσμου.

*Ο Ηλίας Τσολακίδης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, καλωσόρισε τους επισκέπτες δίνοντας μας και μια είδηση...

Αυτές τις ημέρες αναμένεται να υπογραφεί από το Υπουργείο Γεωργίας η παραχώρηση του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για ακόμα 10 χρόνια!

*Παρών στην χθεσινή εκδήλωση ήταν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ίδιου αλλά και του ιατρικού προσωπικού για την βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό που δέχεται από την Εθελοντική Ομάδα.

*Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου χθες και ιδιαίτερα μικρών παιδιών που με την βοήθεια των πρωταγωνιστών συμμετείχαν και αλληλεπιδρούσαν κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης.

*Η είσοδος ήταν δωρεάν και προαιρετικά οι επισκέπτες μπορούσαν να προσφέρουν τρόφιμα ή φάρμακα. 

*Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης ο κόσμος κεράστηκε ψητά και λουκουμάδες που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.

*Την Θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού) αποτελούν οι:

-Αμαλία Βίνος : η " Νεφέλη" του έργου και έχει γράψει τη μουσική

-Αγγελική Βυθούλκα: η Σοφία του έργου

- Κλεοπάτρα Ρούτση: η Νεράιδα

- Χαρά Παγώνη: η Σφίξεν

- Βεατρίκη Βίνος: η Αριάδνη, έχει κάνει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κουστούμια

- Κουτσουρλή Μαρία: πολύτιμη η βοήθεια της στην μουσική κατά την διάρκεια της παράστασης.

- Θάνος Γιαννόπουλος: ο Φρίξεν

- Αντώνης Σταματάκης: ο " παππούς Αγησίλαος, έχει γράψει τους στίχους του πρώτου τραγουδιού και έχει κάνει όλες τις ξύλινες κατασκευές.

- Γιώργος Βήχας: ο Μπίξεν, συγγραφή του έργου και τους στίχους των υπολοίπων τριών τραγουδιών.

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχει επίσης και η εξαιρετική Ίλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη.


*Στη συνέχεια στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της "Μελωδίας που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν" καθώς και την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Γιώργος Βήχας.
















































































































*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr