Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αγαπάει & καλλωπίζει την πόλη!

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αγαπάει & καλλωπίζει την πόλη!
Οι εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου σε μια κίνηση να ευαισθητοποιηθούμε όλοι φύτευσαν 200 εποχιακά λουλούδια στο κεντρικό πάρκο, στο χώρο του Ηρώου. Η δραστηριότητα έγινε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου κατά την «Ημέρα Περιβάλλοντος» παράλληλα με τις Δράσεις Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης

, Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης πολιτών και μαθητών με γενικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΟΜΠΟΣΤ 2017» και σύνθημα «ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!» (01-03 Ιουνίου). Την υλοποίησή της συντόνισαν ο εκπαιδευτής του περιβαλλοντικού γραμματισμού και γεωπόνος Ι.Γρηγοριάδης και από τη μεριά του δήμου ο τεχνολόγος γεωπόνος Η.Αλβανίτης.

Η κίνηση των εκπαιδευόμενων έτυχε πολλών θετικών σχολίων: «Χαίρομαι όταν βλέπω τους μαθητές να δραστηριοποιούνται! Έτσι πρέπει να εκπαιδεύουν, με δράση!!!» (Τάκης, καταστηματάρχης). «Μπράβο στο σχολείο σας, είναι μια ευχάριστη έκπληξη!» (Αντώνης, καταστηματάρχης).

Ακολούθησε περιήγηση των εκπαιδευομένων στον χώρο της έκθεσης και ενημέρωσή τους για τα θέματα της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, ενώ προμηθεύτηκαν από τα περίπτερα έντυπο υλικό, σακούλες με κομπόστ και ποικίλα κηπευτικά φυτά. Η γιορτινή ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη με πλούτο χρωμάτων και μελωδίας.

Εν κατακλείδι, πέρασαν το μήνυμα ότι, εφόσον ο δήμος διαρκώς προσπαθεί να φροντίζει το περιβάλλον και να το ομορφαίνει με πράσινο και πλήθος λουλουδιών, είναι στο χέρι μας να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση όλοι μας, για να έχουμε την πόλη που μας τιμάει και, κυρίως, μας αξίζει!