Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ και την ΚΟΒ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ και της ΚΟΒ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η αναπάντεχη είδηση ότι ο Γιάννης "έφυγε" ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας γέμισε μεγάλη θλίψη και οδύνη σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Ο συναγωνιστής Γιάννης Χαλατσογιάννης γεννήθηκε και έζησε στον Παντελεήμονα Πιερίας. Είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινά του τόπου από νεαρή ηλικία. Από μικρός στη βιοπάλη δεν έλειπε από κανέναν αγώνα για δουλειά, ειρήνη, μόρφωση, πολιτισμό.

Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και σε όλη του τη ζωή συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ.

Η πίστη του στα δίκαια της εργατικής τάξης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ήταν αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής . Μελετούσε συστηματικά τη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία, την ιστορία του επαναστατικού κινήματος.

Τον διέκρινε η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η υπευθυνότητα, το αγωνιστικό ήθος. Είχε τη σεμνότητα εκείνη των τίμιων αγωνιστών που αφήνουν τα έργα τους, τις πράξεις τους να μιλήσουν γι’ αυτούς.

Η κοβ Παντελεήμονα του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Κοβ Παντελεήμονα του ΚΚΕ


«Έφυγε» ο Γιάννης Χαλατσογιάννης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου εκφράζει τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του συναγωνιστή μας Γιάννη Χαλατσογιάννη που «έφυγε» αναπάντεχα και πρόωρα για το «τελευταίο του ταξίδι» πηγαίνοντας στη δουλειά.

Ο Γιάννης Χαλατσογιάννης γεννήθηκε το 1957 στον Παντελεήμονα Πιερίας. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Παντελεήμονα καθώς διατέλεσε και πρόεδρος του. Ήταν υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και συνέβαλλε στην ανάδειξη των προβλημάτων του χωριού. Κύριο μέλημα του οι σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου μας και η πάλη του να τις κατακτήσει.

Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ήταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως πρέπει στους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα, το ΚΚΕ.

Η αγωνιστική του αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης του, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη σύντροφο του, Αθηνά, τον γιο του Γιώργο, τη μητέρα του Φωτεινή και όλους τους οικείους του.