Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα συμμετοχής σε διαδήλωση στο νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα συμμετοχής σε διαδήλωση στο νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ 1 ΜΜ ΠΛ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ



H Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη διαδήλωση έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιούνη (πλ. Αριστοτέλους-1μμ), στα πλαίσια της Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, που ο αέρας από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μυρίζει μπαρούτι, αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας:

• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

• Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

• Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

• Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

• Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

• Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

• Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

• Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πιερίας , τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν βροντερό παρόν στη διαδήλωση έξω από το Νατοϊκό Στρατηγείο.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς.

Αντίθετα, μας ενώνει το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους – προσφυγιά», το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Για τη ζωή που μας ανήκει!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των συνδικάτων


Καλούμε τους εργαζόμενους από το εμπόριο, τις υπηρεσίες, την παραγωγή, τους άνεργους, να πάρουν μέρος το Σάββατο 24 Ιούνη στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Να εκφράσουμε οργανωμένα την αντίθεσή μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή κάθε άλλο παρά παράγοντας σταθερότητας είναι για τους λαούς. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, μπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, βάζοντας προμετωπίδα τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

4 δις ευρώ δίνει η ελληνική κυβέρνηση κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, τη στιγμή που τσακίζει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Δίνει το 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς είναι και οι αιματηρές περικοπές.

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους!

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον ούτε στην ειρήνη, ούτε στους πολέμους τους. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντιθέτως, μας ενώνει το κοινό συμφέρον και η πάλη για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αφεντικά. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Το Σάββατο 24 Ιούνη συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη. Λεωφορεία αναχωρούν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 11πμ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6397111270 και 6976323079



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης σας καλεί να συμμετέχετε στη μεγάλη πανελλαδική Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιούνη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκοντας περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει το λαό σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ για το λαό μειώνει μισθούς και συντάξεις, κόβει επιδόματα, τσακίζει ασφαλιστικά δικαιώματα, στο ΝΑΤΟ δίνει το 2% του ΑΕΠ. Δηλαδή, δίνει 4 δις το χρόνο, όσο ακριβώς είναι οι περικοπές που συμφώνησε με τους εταίρους και ψήφισε πρόσφατα στη βουλή.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά. Οι λαοί έχουν τις ίδιες ανάγκες, έχουν όμως και τον ίδιο εχθρό.. Αυτούς που σε καιρό ειρήνης κλέβουν τον ιδρώτα μας και σε καιρό πολέμου θέλουνε το αίμα μας.

Όλοι στην Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Δράση των Συνδικάτων το Σάββατο 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 11πμ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης