Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Προσφορά αγάπης σε παιδιά ομόδοξων χωρών από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσφορά αγάπης σε παιδιά ομόδοξων χωρών από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Πολωνία, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, τη Σερβία και τη Βοσνία.

Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (Παλαιστίνη, Ουκρανία, Βοσνία) και βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες, όπως παραμέληση, κακοποίηση, εγκατάλειψη. Άλλα από άπορες οικογένειες ή και χωρίς γονείς που θα τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν στην Πιερία στιγμές απόλυτης χαράς, ξεγνοιασιάς. παιχνιδιού στον ζεστό ήλιο και τη θάλασσα αλλά και πνευματικά βιώματα που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Πιο συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο, πενήντα παιδιά από την Αρχιεπισκοπή Βαρσοβίας, συνοδευόμενα από τον Ιερέα π. Παύλο Korobejnikov, Eφημέριο του Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος.

Η φιλοξενία πραγματοποιείται με την ευλογία, την πατρική καθοδήγηση και το άγρυπνο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος οργάνωσε την ξενάγηση των παιδιών και τη γνωριμία τους με την Πιερία, την Εκκλησία της και τις φυσικές ομορφιές της.

Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα επισκεφθούν προσκυνήματα και μοναστήρια της Πιερίας, το αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου, το νέο μουσείο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.


Τέλος, να σημειωθεί ότι τις επισιτιστικές ανάγκες των παιδιών καλύπτει η αναβαθμισμένη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου (με πρωτοβουλία των Δημάρχων κ. Σάββα Χιονίδη και κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αντίστοιχα), καθώς και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Βέβαια σημαντικός είναι και ο ρόλος των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών που συνδράμουν στο έργο της φιλοξενίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η αυθόρμητη ανταπόκριση φορέων, επαγγελματιών, δημοτών, στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως για συνεργασία, προκειμένου να οργανωθεί από κοινού ένα άρτιο πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών, είναι αξιοθαύμαστη και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Πιερίας, όταν αυτή τίθεται κάτω από την αιγίδα της Εκκλησίας και την πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.