Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τα ελληνικά ΧαΪκού του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ορφέας και Λειβηθρίδες -257 άτιτλα Χαϊκού » την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα ελληνικά ΧαΪκού του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ορφέας και Λειβηθρίδες -257 άτιτλα Χαϊκού » την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
Από τα επιγραμματική ποίηση της Αρχαϊκής εποχής, στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα και στο σήμερα, το ταξίδι της αφαιρετικής συλλογιστικής ποιητικής δημιουργίας συνεχίζεται από τον Πιεριέα λογοτέχνη Μπικηρόπουλο Θεοχάρη που το ενδέκατο συγγραφικό έργο, αποτελεί μια απόπειρα γραφής σε ένα από τα ευφυέστερα είδη ποιητικού λόγου, την γνωστή Ιαπωνική ποιητική φόρμα, τα Χαϊκού .


Εικοσιπέντε χρόνια από την πρώτη του ποιητική συλλογή, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος με τα 257 άτιτλα Χαϊκού, τολμά να μας καταθέσει την έμπνευση του με τις λέξεις, τις εικόνες και τα μηνύματα που εκπέμπουν, σε μια καλαίσθητη έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Όστρια».

Η παρουσίαση της ανθολογίας θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, στις 8.30 μμ στο «Άλλο ΚΑΦΕΝΕΙΟ» (Αθηνών 12, Πλατεία Δημαρχείου, Κατερίνη, πληροφορίες τηλ 2351027024) με ομιλητές την κ. Ροδή Ελευθεριάδου, Αντιδήμαρχο Κατερίνης, την κ. Χρυσούλα Λουλοπούλου, συγγραφέα –ποιήτρια, μέλος της ΕΝΩΣΥΠ και τον ίδιο τον ποιητή που θα απαντήσει στο ερώτημα «Γιατί Χαϊκού;» και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ποιήματα Χαϊκού θα απαγγείλουν, ο ηθοποιός –σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γιώργος Χανδόλιας και η ηθοποιός Μαρία Καραγεώργου, ενώ θα παρευρεθεί και ο εκδότης του «οίκου Όστρια» κ. Γιάννης Κοτσαφτόπουλος.Την εκδήλωση θα συντονίσει η διευθύντρια του «Ράδιο ΔΙΟΝΥΣΟΣ 89,2» Μαρία Βαλσαμίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.