Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Διεθνής Διάκριση για τον συμπολίτη μας συνθέτη – διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπο Ναβροζίδη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017»

Διεθνής Διάκριση για τον συμπολίτη μας συνθέτη – διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπο Ναβροζίδη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017», Διεθνής Διάκριση για τον συμπολίτη μας συνθέτη – διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπο Ναβροζίδη.
Τις πύλες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017….. ανοίγει ο συμπολίτης μας συνθέτης - διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, έργα του οποίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό σύνθεσης του Διεθνούς Συνδέσμου Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης (IAMIC).


Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση – αναγνώριση του έργου του συμπολίτη μας, καθώς οι συνθέσεις του με γενικό τίτλο: “Fairy Tale Couples” ξεχώρισαν μεταξύ εκατοντάδων που διαγωνίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η φετινή έκδοση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ γα τη Μουσική συνάδει με το Ετήσιο Συνέδριο της IAMIC, του Διεθνούς Συνδέσμου Κέντρων Μουσικής Πληροφόρησης και θα εξετάσει τρόπους, με τους οποίους, πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών εμπλέκονται στον τομέα της «μουσικής και πολιτιστικής διπλωματίας».

Ειδικότερα, θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μουσική και πολιτιστική διπλωματία συνδέουν Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς.

Η εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν (10 Ιουνίου) και οι συνθέσεις του συμπολίτη μας, διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσικής (EMC) και (IAMIC) και φιλοξενείται από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, το τριήμερο 09-11 Ιουνίου, στην Παλιά Ηλεκτρική Πάφου.

Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας των συνθέσεων που διακρίθηκαν και όπως αναφέρθηκε θα παρουσιαστούν στις 10 Ιουνίου σε ειδική μουσική εκδήλωση.


IAMIC CONCERT 2017 SELECTION – PAFOS, JUNE 10TH 2017


“The Wind in the Willows”, Mark Isaacs (b. 1958, Australia)

“De kleine dwerg zegt vaarwel aan de grote reus”, Aurélie Van Leuven (b. 19XX, Belgium)

For Flute, Cello and Vibraphone

“Idanha-a-Velha”, Piet Swerts (b. 1960, Belgium)

For Solo Flute

“Spiegel”, Evelin Verliet (b. 1997, Belgium)

“Fairy Tale Couples”, Charalambos Navrozidis (b. 1956, Greece)

• “The turtle and the jack-rabbit” (for Violin and Piano)
• “The elephant and the mouse” (for Oboe and Piano)
• “The wolf and the sheep” (for Flute and Piano)


For Violin and Cello

“The Grasshopper Dances”, Pēteris Plakidis (b. 1947, Latvia)

For Solo Violin

“Patikka”, Kirmo Lintinen (b. 1967, Finland)

For Violin, Cello and Piano

“Pebbles”, Lukrecija Petkute (b. 1988, Lithuania)

For Violin, Oboe, Piano and Percussion

Cyprus Chamber Orchestra Musicians:

Flute: Anna Pavlou

Oboe: Natalie Neophytou

Cello: Gurhan Nuray

Violin: Nihat Adgac

Percussion: Natasa Hadjiandreou

Piano: Cleo Papadia