Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης για το κλάδεμα θεόρατου πλατάνου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης για το κλάδεμα θεόρατου πλατάνου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση του Δήμου Κατερίνης σήμερα το πρωί στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για το κλάδεμα ενός θεόρατου πλατάνου που βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου. Υπήρχε κίνδυνος τόσο για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου αλλά και για τους περαστικούς από την πτώση ξερών κλαδιών, ενώ μέσα από τα κλαδιά του περνάνε καλώδια της ΔΕΗ.


Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που κλαδεύεται ο συγκεκριμένος πλάτανος ο οποίος είναι 65-70 ετών.

Από το πρωί είχε κοπεί η κυκλοφορία στην οδό Σβορώνου από το ύψος της Αρτεσκού έως τον κυκλικό κόμβο στο πάρκο, καθώς και η κάθετος σε αυτήν Δημητρίου Γούναρη.

Γερανοφόρο όχημα με τον χειριστή του είχε αναλάβει το κλάδεμα, ενώ φορτηγό περισυνέλεγε τα κομμένα κλαδιά.

Την επίβλεψη της επιχείρησης είχε ο γεωπόνος Θανάσης Παπαδόπουλος.

Η διαδικασία κλαδέματος κράτησε συνολικά πέντε ώρες!

Παρών ήταν ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντίνος Μισαηλίδης που δήλωσε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" : " Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες τόσο του Σχολείου όσο και του Συλλόγου Γονέων, προς τον Δήμο Κατερίνης και την Αντιδημαρχία περιβάλλοντος για την ανταπόκριση τους να κλαδευτεί ο πλάτανος που βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου μας ώστε να είναι ασφαλής για τα παιδιά αλλά και να παραμείνει όμορφος και να μας προσφέρει την δροσιά του. Η ανταπόκριση του Δήμου Κατερίνης δηλώνει την μεγάλη ευαισθησία που έχουν στις υπηρεσίες του για την ασφάλεια των μικρών μαθητών και μαθητριών της πόλης μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιουκάνη Κωνσταντίνο για τις συντονισμένες ενέργειες του ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή επιχείρηση."










































*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr