Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Η διπλή παράσταση του έργου «ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ» που παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΑΤΑΚΑ» την Παρασκευή και το Σάββατο (12-13 Μαΐου) σημείωσε απροσδόκητη επιτυχία για τα τοπικά δεδομένα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ανεξέλεγκτη και τις δύο ημέρες των παραστάσεων καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά πολύ νωρίτερα από την ώρα έναρξης. Παρά το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα για την εξοικονόμηση χώρου, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου δεν μπόρεσε να μπει στην αίθουσα και αναγκάστηκε να φύγει.

Η τοπική κοινωνία καταξίωσε το έργο και την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με διαρκή γέλια και παρατεταμένα χειροκροτήματα ενώ μετά το τέλος της παράστασης το κοινό αποχώρησε ενθουσιασμένο και με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το κωμικό στοιχείο και τις «λιτοχωρίτικες ατάκες» όσο και τα μηνύματα που στέλνει το έργο επιχειρώντας ένα δυνατό ταξικό χτύπημα στο σύστημα που γεννάει φτώχεια, εκμετάλλευση, δυστυχία, ρατσισμό.

Τα κείμενα, η μουσική, τα τραγούδια, τα όμορφα σκηνικά και τα κοστούμια, οι μεστές υποκριτικές παρουσίες (αν και από ερασιτέχνες ηθοποιούς), το πειστικό θεατρικό αποτέλεσμα, αλλά και η συγκίνηση αντάμειψαν όσους παρευρέθηκαν.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η λαϊκή δημιουργία έχει τεράστια δύναμη και απήχηση στο λαό και ιδιαίτερα όταν παίρνει διαστάσεις συλλογικής συμμετοχής και προσφοράς. Στην προσπάθεια αυτή συγκεντρώθηκαν περίπου 25 άνθρωποι με ιδιαίτερα ταλέντα και καταθέσανε τον καλύτερο τους εαυτό αλλα και αμέτρητο προσωπικό χρόνο για να μας χαρίσουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα που άφησε τόσο ηχηρό αντίκτυπο στον τόπο μας.

Μετά απο αυτή την τεράστια επιτυχία, το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα και ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις παραστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για όσους συντοπίτες μας δεν κατάφεραν να δούν την παρουσίαση του έργου αλλα καί για όσους επιθυμούν να το απολαύσουν ξανά. Τέλος, η ομάδα και ο Σύλλογος συζητά και το ενδεχόμενο περιοδειών καθώς ήδη έχουν γίνει προτάσεις από το βράδυ του Σαββάτου.

Λιτόχωρο, 14 Μαΐου 2017