Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ: Η επιτυχής υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Περίστασης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ: Η επιτυχής υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Περίστασης.
Στο Γυμνάσιο Περίστασης από τις 8 έως 12 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε ο νέος θεσμός της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα», που αναφερόταν σε τρεις θεματικούς άξονες α)Διατροφή και ποιότητα ζωής β)πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων και γ)έμφυλες ταυτότητες.

Στα πλαίσια αυτά σ’ όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου υλοποιήθηκε ένα τεράστιο project με εφαρμογή πρωτότυπων παρουσιάσεων, βιωματικών δραστηριοτήτων και ενεργή συμμετοχή καθηγητών και μαθητών. Αξιοποιήθηκε εγκεκριμένο ψηφιακό υλικό, έγινε προβολή ταινιών, συμπληρώθηκαν φύλλα εργασίας που προβλημάτισαν τους μαθητές, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Τα επιμέρους θέματα, που απασχόλησαν τους μαθητές ήταν η υγιεινή διατροφή, οι συνέπειες της διατροφής για τον πλανήτη, οι σωστές συμπεριφορές και στάσεις ζωής για ψυχική και σωματική υγεία, η πρόληψη και ενημέρωση για κοινωνικά προβλήματα (κάπνισμα, αλκοόλ, εθισμός στο διαδίκτυο, ναρκωτικά και ανθρώπινα δικαιώματα (ισότητα φύλων, δικαιώματα παιδιών).

Στον επίλογο της θεματικής εβδομάδας οι μαθητές οργάνωσαν γευσιγνωσία και διαγωνισμό υγιεινού πρωινού και απόλαυσαν εδέσματα, που οι ίδιοι διέθεσαν.

Από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση φορείς και τους ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό. Ειδικότερα!

Ευχαριστούμε τον κ. Χαρίση Αθανάσιο υπεύθυνο του Σ.Σ.Ν Πιερίας, που ενθουσίασε τους μαθητές της Α΄ τάξης με το πρόγραμμα «Η φύση διδάσκει και θεραπεύει», ενάντια στον εθισμό και στις εξαρτήσεις.

Ευχαριστούμε τις κυρίες Βικτωρία Μπεκιροπούλου και Μαρία Στάθη, υπεύθυνες του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Η Μεσογειακή διατροφή και το οικολογικό αποτύπωμα της», που περιελάμβανε βιωματικό παιχνίδι και σπορά καλοκαιρινών λαχανικών για τους μαθητές όλων των τάξεων.

Η θεματική εβδομάδα τέλος εκπληρώνοντας τους στόχους της, ενημέρωσε, δίδαξε και προβλημάτισε τους μαθητές και αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους, που συμμετείχαν στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν.


Ο Δ/ντης

Ευάγγελος Φλουρής

Η συντονιστική ομάδα

1.) Διονυσιάδης Ηλίας Υποδ/ντης ΠΕ20 Πληροφορικής,

2.) Μαμούρη Αικατερίνη ΠΕ04.05 Γεωλόγος,

3.) Σκάζα Βασιλική ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας.