Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο ΣΕΠΕ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Ο ΣΕΠΕ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ
Ανακοίνωση για τις εγγραφές στα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας βασισμένος στις πάγιες διεκδικήσεις και στόχους του εκπαιδευτικού κινήματος παλεύει για το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων. 


Ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών αυτών δεν σταματάει. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γονείς που το επιθυμούν, να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Οι αιτήσεις όλων ανεξαιρέτως θα πρέπει να γίνουν δεκτές ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπουν η Υ.Α. αλλά και η εγκύκλιος.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση τόσο των Υ.Α. για τα ολοήμερα όσο και της εγκυκλίου για τις εγγραφές στα ολοήμερα , που είναι παράνομες.

Να δοθούν άμεσα οδηγίες ώστε να γραφτούν τώρα όλα τα παιδιά στα ολοήμερα τμήματα.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας καλεί τους γονείς, που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις, ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση αλλά και η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Οι γονείς έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο ολοήμερο. Οι αιτήσεις αυτές θα αποτελέσουν διεκδικητικό όπλο για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να απαιτήσουν να σπάσουν οι αποκλεισμοί και να φοιτήσουν όλα τα παιδιά που επιθυμούν στις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Πιερίας παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του Συλλόγου -συνδικαλιστική κάλυψη που παρέχει και η ΔΟΕ- και καλούμε τους/τις Διευθυντές,-ντριες και τις/τους Προϊσταμένες,-μένους να προβούν στις εγγραφές των μαθητών/μαθητριών στο ολοήμερο χωρίς όρους και περιορισμούς.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλης Λάμπρου Σταματία Γιάντσιου


Κυβέρνηση–Ε.Ε.–Δ.Ν.Τ. σχεδιάζουν νέο γύρο λεηλασίας… 
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
την Τετάρτη 17 Μάη 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.

Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συμμετοχή στην Απεργία της 17ης του Μάη πρέπει να είναι καθολική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλης Λάμπρου Σταματία Γιάντσιου