Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Συνεργασία του Σ.Σ.Ν. με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης

Συνεργασία του Σ.Σ.Ν. με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών με θέμα «Ισότητα των δύο φύλων-Ενδοοικογενειακή βία».
Το πρόγραμμα διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πιερίας με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης και έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συμμετείχαν τα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, Εσπερινό Γυμνάσιο Κατερίνης, Γυμνάσιο Κονταριώτισσας, 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης και Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, που προγραμμάτισαν τη δράση στα πλαίσια της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας.

Στις δίωρες παρεμβάσεις τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, Ψυχολόγος, Κοινωνιολόγος, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνική Λειτουργός, ενημέρωσαν με τον πιο αξιόπιστο τρόπο τους μαθητές για ένα θέμα ευαίσθητο, το οποίο δε γίνεται εύκολα αντικείμενο συζήτησης. Οι ενημερώσεις και οι συζητήσεις που ακολουθούσαν, με τον συντονισμό του Υπεύθυνου Σ.Σ.Ν., ευελπιστούμε να έδωσαν στους μαθητές/τριες εφόδια για ευζωία και ευημερία στον προσωπικό και οικογενειακό τους βίο.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Κατερίνης, τους/τις αρμόδιους/ες Αντιδημάρχους και τα Στελέχη του Κέντρου, για το ενδιαφέρον τους για την εκπαιδευτική κοινότητα, τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην πρόληψη και διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πιερίας.

Επίσης, συγχαίρουν τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και την άρτια οργάνωση των δράσεων με σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών.



Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων