Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Τα Μυστικά του Κήπου»,Ο Νίκος Κυπουργός στην Κατερίνη.

"Τα Μυστικά του Κήπου»,Ο Νίκος Κυπουργός στην Κατερίνη.
«Φιλολογικές και μουσικές αναζητήσεις στα Μυστικά του Κήπου». Ο Νίκος Κυπουργός στην Κατερίνη, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Στο πλαίσιο της πραγμάτωσης φιλολογικού και μουσικού προγράμματος «Τα μυστικά του κήπου», το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-αφιέρωμα στον ομότιτλο δίσκο και στον συνθέτη του, Νίκο Κυπουργό.

Ο Νίκος Κυπουργός είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με το Γιάννη Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Ασχολήθηκε με τη μουσική εκπαίδευση συμμετέχοντας στη σύνταξη ενός σύγχρονου ελληνικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος, και παράλληλα με διδασκαλία σε Ωδεία της Αθήνας και της Καλαμάτας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζηδάκι και ενορχηστρωτής σημαντικών έργων του. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική για το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο, για την οποία έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο του ΥΠΠΟ, καθώς και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η μουσική του για την ταινία «Πεθαμένο Λικέρ» έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλένθια το 1993.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, παρουσία του δημιουργού που με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.

Οι μαθητές της Β1 και Β2 Λυκείου θα παρουσιάσουν με πολυμεσικό τρόπο το συνθέτη και τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Βέροιας θα εκτελέσουν τμήμα του Δίσκου.

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης – ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ – Ένωση Γονέων Δήμου Κατερίνης

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους!