Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Αυτή η εικόνα δεν μας άρεσε Σεβαστέ Αρχιμανδρίτη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η εικόνα δεν μας άρεσε Σεβαστέ Αρχιμανδρίτη... (ΒΙΝΤΕΟ)
Με σεβασμό προς τη επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προτιμήσαμε να μην σχολιάσουμε την ίδια μέρα κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη μας και μας στεναχώρησε.

Αλλά δεν μπορούσαμε να μην το αναφέρουμε καθόλου...

25η Μαρτίου 2017 στον Κ.Ν. Θείας Αναλήψης Κατερίνης, η Θεία Λειτουργία είναι σε εξέλιξη, μόλις έχει ακουστεί το Τη Υπερμάχω Στρατηγώ... 

Με κάθε επισημότητα, με τις αρχές της πόλης στις πρώτες θέσεις, με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Σημαιοφόρους των σχολείων μας να είναι μπροστά και την λειτουργία να είναι σε εξέλιξη, ένα παιδάκι λίγο αργοπορημένο με την Σημαία στα χέρια προσπαθεί να πάει εκεί που βρίσκονται και οι άλλοι Σημαιοφόροι.

Εκείνη τη στιγμή ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, χτυπώντας την ράβδο στο πάτωμα απαγόρεψε στο παιδάκι να προσεγγίσει το σημείο που ήταν μαζεμένοι οι Σημαιοφόροι των σχολείων απευθυνόμενος στον επίτροπο της εκκλησίας να μην προχωρήσει άλλο το παιδί.

Με αυστηρό ύφος και λόγο κράτησε το παιδί κάτω μαζί με τους επίσημους!

Φανταστείτε την στεναχώρια και την ντροπή που ένιωσε το παιδί...

Όλοι μέσα στην Εκκλησία που ήταν στις μπροστινές θέσεις έγιναν μάρτυρες αυτής της "άβολης" σκηνής" κοιτάζοντας το παιδί.

Και όλα αυτά επειδή ήρθε στην λειτουργία λίγο αργοπορημένα.

Να έρχονται στην ώρα τους!!! Είπε ο Αρχιμανδρίτης...

Σεβαστέ Αρχιμαδρίτα, δεν είμαστε υπέρ της τυπολατρίας ούτε υπέρ του πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με μικρά παιδάκια.

Και τι έγινε που ήρθε αργοπορημένο το παιδάκι;

Τα ίδια πράττεται Σεβαστέ Αρχιμανδρίτα όταν έρχονται καθυστερημένα οι "επίσημοι";

Γιατί στο πλούσιο αρχείο μας υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα "επισήμων" που καταφθάνουν στην διάρκεια ή και στο τέλος της λειτουργίας...

Τους επιπλήξατε ποτέ;

Φαντάζεστε το πως ένιωσε το μικρό παιδάκι;

Το οποίο με χαρά και υπερηφάνεια που κρατούσε την Ελληνική μας Σημαία θέλησε να πάρει και αυτό μέρος στην μεγάλη γιορτή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.

Και αυτό του το στερήσατε... 


Δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω Σεβαστέ Αρχιμανδρίτα, παρά τα λόγια του Ιησού Χριστού μας:

"Γυναίκες πολλές μαζεύουνταν ν’ ακούσουν [τον Iησού] και πολλές τον ακολουθούσαν, και όσες είχαν παιδιά τού τα έφερναν και τ’ ακουμπούσαν στα πόδια του για να τα ευλογήσει. Kαι μια μέρα μαζεύτηκαν τόσα πολλά, που οι μαθητές θύμωσαν με τις μανάδες και γύρευαν να διώξουν τα παιδιά. Mα το αντιλήφθηκε ο Iησούς και αγανάκτησε. Mάλωσε τους μαθητές και τους είπε, 

― Aφήσετε τα παιδάκια, να έρχονται σε μένα και μην τα εμποδίζετε. Γιατί σε όσους είναι σαν και αυτά ανήκει η βασιλεία του Θεού. Aλήθεια σας λέγω, όποιος δε δεχθεί σαν παιδί τη βασιλεία του Θεού, δε θα μπει μέσα σ’ αυτήν.

Kαι αγκαλιάζοντας τα παιδάκια τα κατευλογούσε βάζοντας τα χέρια του απάνω τους."


*Είμαστε σίγουροι ότι από την πλευρά του Αρχιμανδρίτη δεν υπήρχε πρόθεση να προσβάλλει το παιδάκι και ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, κάτι το οποίο μας το επιβεβαιώνουν αρκετοί μάρτυρες που μιλήσαμε μαζί τους και βρίσκονταν εκεί, μια κακή στιγμή που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πάντα με σεβασμό στο πρόσωπο σας Αρχιμανδρίτα.

Δείτε το βίντεο με την "επίμαχη" σκηνή:*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.blogspot.gr