Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία για τους Τρεις Ιεράρχες στην Κατερίνη

Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία για τους Τρεις Ιεράρχες στην Κατερίνη
Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός Νέας Εφέσου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού των Αγίων .


Την ίδια μέρα τελέστηκε επίσης ο Εσπερινός στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Ο Άγιος Φώτιος » χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Στον εσπερινό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σχολείων της Κατερίνης. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον θεολόγο Στέργιο Μπούγια.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση των παρευρισκομένων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου .

Το βράδι της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ . Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές και μαθήτριες τιμώντας την μνήμη των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος σε κάθε ευκαιρία τόνισε το ζωντανό παράδειγμα και των τιμωμένων Πατέρων, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν απλά τρεις πανεπιστήμονες αλλά ήταν, κατά τον Απόστολο Παύλο, άνθρωποι στους οποίους είχε μορφωθεί εσωτερικά ο Χριστός και αυτό είναι το στοιχείο που τους καθιστούσε σοφούς και διδασκάλους.