Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…(Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε , από θέση αρχής)
Mε συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα του κεφαλαίου το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, αναδεικνύοντας τη σύμπλευσή τους για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Η κοκορομαχία που σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε το ποιος μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τους «επενδυτές».

"Η Ώρα της Αλήθειας" στον ΣΚΑΪ 92,6 (21-09-16) (ΒΙΝΤΕΟ)

 "Η Ώρα της Αλήθειας" στον ΣΚΑΪ 92,6 (21-09-16) (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ 92,6. Είναι η 8η εκπομπή της Τετάρτης 21ης Σεπτεμβρίου και στο 2ο μισό καλεσμένος ο Γιώργος Βαζάκας από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΠΑΜ.

Παρακολουθήστε την σημερινή εκπομπή:

Ολύμπια Εν Δίω

Στη Μούσα της Ερωτική Ποίησης «Ερατώ» ήταν αφιερωμένη η ημέρα των Ολύμπιων Εν Δίω με τους μαθητές του Γυμνασίου Καλλιθέας Θεσσαλονίκης και τους μαθητές από το Αζερμπαϊτζάν, να παρουσιάζουν δύο καταπληκτικές παραστάσεις, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Η πρώτη χρονικά παράσταση που παρουσιάστηκε χθες ήταν το έργο του Ευριπίδη «Ρήσος» από το Γυμνάσιο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα όχι «πολυπαιγμένα» έργα του Ευριπίδη, το οποίο βασίζεται σε γεγονότα που περιέχονται στη ραψωδία Κ της Ιλιάδας και είναι γνωστά με τον τίτλο «Δολώνεια».

ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ 3Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΡΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σάρτης ‘’Η Αφισιά’’ ύστερα από έρευνα των δραστηριοτήτων διάφορων πολιτιστικών συλλόγων επέλεξε να αποστείλει πρόσκληση στον σύλλογό μας για το 3ο Αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων , θεωρώντας την πορεία του ιδιαίτερα αξιόλογη.

Το Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 με την συμμέτοχη 24 πολιτιστικών συλλόγων απ’όλη την Ελλάδα .Η εκδήλωση ξεκίνησε με πανηγυρική παρέλαση χορεύοντας στους δρόμους της Σάρτης , παρασύροντας στην εύθυμη διάθεση τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες.

Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει, εκφράζοντας την βαθειά του ευγνωμοσύνη, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Ρούλα Πλετσκοπούλου, για την δωρεά εις μνήμη των αγαπημένων γονιών και της αδερφής της. Συγκεκριμένα την ευχαριστούμε για την ευγενική χειρονομία της, να χαρίσει στον Σύλλογο μας πτυσσόμενη τέντα, που θα καλύψει λειτουργικές του ανάγκες.

Ανακοίνωση τροποποίησης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης


Σε συνέχεια της από 20-09-2016 Ανακοίνωσης, αναφορικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται συμπληρωματικά ότι αναστέλλονται λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (23-09-2016) και ώρες 07.00 μέχρι 20.00 και το Σάββατο (24-09-2016) και ώρες 06.30 μέχρι 14.00, με διακοπή κυκλοφορίας από τον Ανισόπεδο Κόμβο Νέας Εφέσου (429ο χιλιόμετρο) έως τον Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (436ο χιλιόμετρο), στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Θετικά τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του

Θετικά τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του
Μέσα από τη συντονισμένη δράση των Υπηρεσιών Τροχαίας έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.890 «επικίνδυνες» παραβάσεις σε όλη την επικράτεια 

Οι έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας 

Θετικά εκτιμώνται τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του. 

Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας-Ενημέρωση για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ 2016

Σύμφωνα με την από 5-9-2016 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσοι συνταξιούχοι στερήθηκαν την παροχή του ΕΚΑΣ σύμφωνα με το Ν. 4411/2016, απαλλάσσονται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. 

Η διάταξη αυτή ισχύει αναδρομικά από 1-8-2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1-1-2020.

Δ.Τ.: ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016 Σύσκεψη των φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης Νέο ρεκόρ συμμετοχών, στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αθλητική, πολιτιστική γιορτή

Νέο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ήδη μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο αγώνας δρόμος – θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016», καθώς σύμφωνα με το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και τη ροή των νέων εγγραφών, οι αθλήτριες – αθλητές, οι οποίοι δηλώνουν την παρουσία τους, στην εκκίνηση της μεγάλης γιορτής αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.
Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 1500, αριθμός που είχε αρχικά προκηρυχθεί. Σε κάθε περίπτωση η οργανωτική επιτροπή θέτει και νέες συμμετοχές στη διάθεση των αθλητών – αθλητριών και ορίζει καταληκτική προθεσμία υποβολής την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Μπέης Δημήτριος: Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Μεγάλος νικητής στη ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής σε σχέση με τον Τσίπρα, στην πολιτική τους «αναμέτρηση» στη ΔΕΘ. 

Τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις και στόχους με γνώμονα τη λογική και το εφικτό απέφυγε τους λαϊκισμούς και μίλησε για ρεαλιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης..

Δεν υιοθέτησε τη λογική των υπερβολών για να προσελκύσει ψηφοφόρους. 

Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δεσμεύτηκε μόνο για αυτά που θα μπορέσει να υλοποιήσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι συνάδελφοι

Στάθης Συμεωνίδης(Πρόεδρος Ν.Τ.),
Καλυψώ Σκούμπα(Αντιπρόεδρος Ν.Τ.),
Κώστας Τσιάρας(Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην ψυχική Υγεία).

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για την τοποθέτηση του στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του έθεσε στο νέο διοικητή τα εξής ζητήματα.

Συνελήφθη 68χρονος στην Πιερία για καλλιέργεια κάνναβης


Καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 68χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (20-09-2016) το μεσημέρι, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 68χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 


Κελίδης Χαράλαμπος: ΛΙΓΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ

Σχετικά με τις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υπηρεσίας Υγείας) ότι πληρώνουν γιατί το ταμείο δεν αναλαμβάνει, όχι μόνο είναι αναληθές ,είναι και άθλιο και συκοφαντία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Προσβασιμότητα και λειτουργικότητα στο αγκυροβολίου του Μακρυγιάλου με την συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου

Με την συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, ένα σημαντικό πρόβλημα της προσβασιμότητας και της λειτουργικότητας του αγκυροβολίου Μακρυγιάλου, που αντιμετώπιζαν καθημερινά οι αλιείς του Μακρυγιάλου βρήκε οριστική λύση.

ΚΚΕ Πιερίας: Επικίνδυνα παιχνίδια με το Προσφυγικό

Η κατάσταση στα νησιά όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι εκρηκτική. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μόρια της Λέσβου, την περασμένη βδομάδα στη Χίο, επιβεβαιώνουν ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άθλιο και επικίνδυνο «παιχνίδι» στις πλάτες των εγκλωβισμένων προσφύγων αλλά και του ελληνικού λαού.

Δελτίο Τύπου Εφορείας Φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Ομαδική Έκθεσης Φωτογραφίας

Η Εφορεία Φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών οργανώνει έκθεση φωτογραφίας των μελών της στην Αστική Σχολή Κατερίνης από 20 έως 25 Σεπ. 2016. Η έκθεση συμπίπτει με την έναρξη της νέας φωτογραφικής χρονιάς και τη σειρά μαθημάτων φωτογραφίας που θα ξεκινήσουν από τις αρχές Οκτωβρίου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι το πρωί από τις 10.00 έως τις 13.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 21.00.

Η Εφορεία Φωτογραφίας της
Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2016