Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας με συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Μικρασιατικό Σύλλογο «Ηράκλειτος», τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας, με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:00 π.μ και στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Στην συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με την ημέρα από τον κ. Κωνσταντίνο Δημητριάδη εκ μέρους των Μικρασιατών Συλλόγων της Πιερίας.

Επιμορφωτικό σεμινάριο Δια Βίου Εκπαίδευσης – ετήσιας διάρκειας με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης -ετήσιας διάρκειας (600 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».  Έναρξη Οκτώβριος του 2016 και λήξη τον Ιούνιο του 2017.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας ανακοινώνει την Έναρξη της Πολιτιστικής Χρονιάς 2016-2017. Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων έχουν ως εξής:

Τμήμα Ενηλίκων
Κάθε Δευτέρα 7:00 έως 8:00μ.μ. το 1ο τμήμα και
8:00έως 9:00μ.μ το 2ο τμήμα
Κάθε Τετάρτη 7:15 έως 8:15μ.μ. το 1ο τμήμα και
8:15έως 9:15μ.μ το 2ο τμήμα
Παιδικό Τμήμα
Κάθε Σάββατο 12:00 έως 1:00μ.μ

Το τμήμα της χορωδίας θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου στις 6μ.μ.

Συνέχεια άρθρων Αντώνη Ζαρκανέλα - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’40. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ…


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’40. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ… 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 1945-1950
Πρωθυπουργία ΣΟΦΟΥΛΗ (22 Νοεμ.1945-3 Απριλίου 1946)

Ενημέρωση των Αναγνωστών; Κατά την παρουσίαση της συνέχειας «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’40. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ…» και για λόγους που σχετίζονται με την πληρέστερη αποτύπωση συγκεκριμένων βασικών και κρίσιμων περιόδων, γεγονότων κλπ όπως είναι τα Δεκεμβριανά, η Συμφωνία της Βάρκιζας και η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, διακόψαμε την ροή των γεγονότων. Από σήμερα συνεχίζουμε την ιστορική αφήγηση από εκεί που την είχαμε διακόψει δηλαδή από την τελευταία περίοδο της πρώτης κυβέρνησης Σοφούλη και την προετοιμασία της χώρας για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 ξαναπαρουσιάζοντας τα τέσσερα τελευταία τότε άρθρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης


Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη (22-09-2016) και ώρες 07.00 μέχρι 20.00 και την Παρασκευή (23-09-2016) και ώρες 06.30 μέχρι 14.00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Νέας Εφέσου (429ο χιλιόμετρο) έως τον Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (436ο χιλιόμετρο), με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, λόγω εγκατάστασης γέφυρας δυναμικής σήμανσης σε διάφορα σημεία.

Ευχαριστήριο Σύλλογου Μικρασιατών Πιερίας

Ευχαριστήριο Σύλλογου Μικρασιατών Πιερίας
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Μικρασιατικό Σύλλογο «Ηράκλειτος», για την άψογη συνεργασία.

Επιστολή Ε. Φωτόπουλου προς Χρ. Σπίρτζη για τη μεταφορά μαθητών και επιβατικού κοινού από τον ΟΑΣΘ

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία τον καλεί να δώσει λύση στο γενικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας, έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος. Με την επιστολή ζητείται, αν μη τι άλλο, να υπάρξει μέριμνα ώστε να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους. 
 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Ανδρέας Βέτσος: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Ανδρέας Βέτσος: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
Το προχθεσινό τραγικό αιματηρό τροχαίο συμβάν στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας ανέδειξε, για μιαν ακόμη φορά, τις σοβαρές αβελτηρίες σχετικά με τις οδικές μας υποδομές.

Πέρα από τη συμβολή, καθοριστική εν προκειμένω, του ανθρώπινου λάθους, οι εγκληματικές αμέλειες όσων επί δεκαετίες είχαν την ευθύνη λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων που επικαθορίζουν τη ζωή μας αποτελούν τον βασικό παράγοντα για την απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών στους δρόμους.

OLYMPUS ACTIVITIES. Η πορεία της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σταθερή αξία η φύση , κάθε Κυριακή γιορτή !! Εξορμήσεις για όλους εσάς που αγαπάτε την φύση .

Σήμερα 25 Σεπτ 2016 επιλέξαμε να επισκεφτούμε τον Κάτω Όλυμπο, με στόχο την ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ ,μια σχετικά εύκολη πορεία αλλά πολύωρη. Ο Όλυμπος, με τη φυσική ομορφιά του, τη μυθολογική και ιστορική του φήμη, τις προκλητικές διαδρομές, παραμένει φιλόδοξο τέρμα όλων των ορειβατών του κόσμου. Σταθερή αξία που ωστόσο η κάθε στιγμή μας δίνεται απλόχερα και διαφορετική.

Ελάτε μαζί μας αυτή την Κυριακή να περπατήσουμε στην καρδιά της φύσης!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη για την απώλεια της μητέρας του!

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο 7ο Agro Quality Festival που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 14-16 Οκτωβρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 7ο Agro Quality Festival και το παράλληλο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού, που θα διεξαχθούν στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα με εκθετήριο χώρο 200 τ.μ..


«Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, υπενθυμίζει στους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής αμέσως μετά τον τρυγητό, σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 436/2009.

Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής γίνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, www.minagric.gr, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων». Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Ε.Π.Σ. Πιερίας-Συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Ελευθεριάδης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πληροφορούμενοι το θάνατο της Ελένης Λαγδάρη, μητέρας του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, Βαγγέλη Λαγδάρη, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείου της.

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3 Β «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2013

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων ενταγμένων στη 2η πρόσκληση της δράσης 2.3Β «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» για το έτος 2013, μετά την εξέταση των σχετικών ενστάσεων που είχαν κατατεθεί.

Συλλόγος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο 'Ολυμπος". 'Εναρξη χορευτικών τμημάτων

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο 'Ολυμπος".

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Παιδικό (Σάββατο 11:00),

Μεσαίο( Σάββατο 12:00),

Ενηλίκων( Δευτέρα 21:00).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ-Ωραιόκαστρο… Μαχητική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, ενώ τα παιδιά τους κρατώντας πλακάτ στα χέρια ύψωσαν τη δική τους φωνή για το δικαίωμα στη μόρφωση.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ TENNIS

Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται, ότι τα εγκαίνια των τεσσάρων γηπέδων tennis, που ανακαινίστηκαν προσφάτως στο Λιτόχωρο, θα γίνουν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Δήμαρχο Πύδνας -Κολινδρού Λαγδάρη Ε. για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μπέττυ Σκούφα. Συλλυπητήρια επιστολή για τον Δήμαρχο Λαγδάρη Βαγγέλη

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον φίλο Βαγγέλη Λαγδάρη, Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, και την οικογένειά του για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας, Ελένης.
Άλλωστε, τα πρόσωπα που αγαπάμε ζουν μέσα από τις αναμνήσεις μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΔΔΠΗΠ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Ταφόπλακα» το καθεστώς ΟΑΕΕ για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις
Σε ξαφνικό θάνατο οδηγούνται οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της χώρας με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και οι οποίες επιστρέφουν σε καθεστώς ΟΑΕΕ.

Δελτίο τύπου για την συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με τον αν.Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη


ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και εκπροσώπων καλλιεργητών

Συλλυπητήρια επιστολή με αφορμή τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Ο Πρόεδρος, οι επικεφαλής και τα μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, πληροφορούμενοι το θάνατο της Ελένης Λαγδάρη, μητέρας του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, Βαγγέλη Λαγδάρη, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και στους οικείου της.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ,ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.



Άνθρωπε, εσύ που με κοιτάς,
Στις πίκρες μου, μη σταματάς,
Συνέχισε το διάβα σου, γοργά,
Θα βρω κουράγιο να σταθώ ,
στα πόδια μου ξανά.