Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κατερίνη υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τους ποδηλάτες του Wheeling2Help. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Με μια μεγάλη γιορτή στη κεντρική πλατεία η Κατερίνη υποδέχτηκε τους ποδηλάτες του Wheeling2Help και το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης για τα άτομα με αναπηρία πέρασε σε όλη την πόλη!

Χάρισε τα μαλλιά της για καλό σκοπό! Στην Γιορτή Εθελοντισμού Wheeling2Help

Χάρισε τα μαλλιά της για καλό σκοπό! Στην Γιορτή Εθελοντισμού Wheeling2HelpΧάρισε τα μαλλιά της για καλό σκοπό! Στην Γιορτή Εθελοντισμού Wheeling2Help

ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/16 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 8 το βράδυ στην Καρδίτσα. 

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

Μία πολύ σημαντική πολιτικο-οικονομικο-εκπαιδευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 8 το βράδυ στο Παυσίλυπο με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Καρδίτσας καθώς και με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων.

Στέργιος Καστόρης και Μπέττυ Σκούφα για ανεμογεννήτριες και «Μέτρο 144».

Στέργιος Καστόρης και Μπέττυ Σκούφα για ανεμογεννήτριες και «Μέτρο 144».

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή «κίτρινη κάρτα» με την Έυη Μιχωλού στον ΣΚΑΪ 92,6.
Διαβάστε μερικά από τα πολύ σημαντικά που δήλωσαν οι δυο βουλευτές του νομού μας:

Ανακοίνωση σχετικά με απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλιξενούμενων φιλάθλων του ποδοσφαιρικού αγώνα ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΚ


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση πού εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας ποδοσφαίρου Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., για τον αγώνα της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE περιόδου 2016-2017, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ - Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 17-09-2016 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης γέφυρας πινακίδας δυναμικής σήμανσης σε διάφορες θέσεις της Ν.Ε.Ο Αθηνών –Θεσ/νίκης (κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα) και συγκεκριμένα από τον Α/Κ Λιτοχώρου (Φ/Θ 422+700) έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς (Φ/Θ 412+800)



Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης - ΔΕΥΑΚ: Συστηματικές και καθημερινές παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου


Στις Δημοτικές Κοινότητες Σβορώνου & Περίστασης αντίστοιχα, στον συνοικισμό της Ανδρομάχης, στις «Κορδέλες», καθώς και σε οδούς εντός του αστικού ιστού της πόλης επικεντρώθηκαν στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι ενταγμένες στο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης οδοστρωμάτων, παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας & της ΔΕΥΑΚ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, δεν θα δεχθεί στο γραφείο τις ευχές για την ονομαστική της εορτή, όπως γινόταν κάθε χρόνο, λόγω της πρόσφατης απώλειας του αγαπημένου της πατέρα Ιωάννη Μαυρίδη.
Σας ενημερώνουμε, ωστόσο, ότι το γραφείο της (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 40 / 4ος όροφος – Διοικητήριο) θα παραμείνει ανοικτό το Σάββατο 10:00 – 13:00.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 21:00, ταξίδι στη μουσική παράδοση στη 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου με την Αρετή Κετιμέ και το μουσικό σχήμα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης».



 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 21:00, Κεντρική Πλατεία Εμποροπανήγυρης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Συγκίνηση και ενθουσιασμός, στη γιορτή λήξης του προγράμματος για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016

Τα χρώματα, τα χαμόγελα και οι δημιουργίες των 260 παιδιών, που έλαβαν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), ήταν οι εμφαντικοί πρωταγωνιστές της όμορφης και εμπλουτισμένης με πολλές εκπλήξεις, γιορτής λήξης του προγράμματος.

Έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα Τέχνης του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης

Τρεις αξιόλογοι δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσηλωμένοι στο τρίπτυχο: «Πολιτισμός, Αρμονία και προπάντων Μεράκι» απευθύνονται με σεβασμό και ενθουσιασμό στο κοινό της Κατερίνης.


Ο λόγος για τους Εικαστικούς Καλλιτέχνες: Γιώργο Σιαμάτρα, Σμαρώ Γιαννούλη και Γιώργο Παπαποστόλου, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα τους, στην Αίθουσα Τέχνης του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα:


Σχόλιο του βουλευτή Σ. Καστόρη με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής


Να μην ξεχνάμε

Η μνήμη καίει. Και όσο είναι ανάγκη να συγχωρέσουμε τον παλιό εχθρό και να καταλάβουμε τι έγινε, άλλο τόσο ανάγκη είναι να μην ξεχάσουμε. 

Ιδίως τώρα, που φιλοξενούμε στην πατρίδα μας τα θύματα μιας άλλης προσφυγιάς.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα 7χρονο κοριτσάκι...

Χθες (15-09-2016) βραδινές ώρες, στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας σε περιοχή της Πιερίας, 29χρονη υπήκοος Συρίας και οι δύο ανήλικες κόρες της, ηλικίας 7 και 8 ετών, που κινούνταν πεζές, παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 7χρονης και τον τραυματισμό της 29χρονης και της άλλης 8χρονης κόρης της. Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Χρηματοδότηση Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Με την ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016»

Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου

Μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε και φέτος ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου (ΥΑΔ) ο οποίος διεξήχθη στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», ο Οργανισμός Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  διοργάνωσαν για ακόμη μία χρονιά έναν υπέροχο από κάθε άποψη αγώνα.  Ο αγώνας έφερε την στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2016-2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης είναι δημόσιο σχολείο της Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.

Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο (2) σχολικά έτη και κατανέμεται σε δύο κύκλους (Α’ & Β’ κύκλος). 

ΚΚΕ Πιερίας: Στην κλίνη του Προκρούστη

Ο «έλεγχος» και η «επισκόπηση» των κρατικών δαπανών αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο «για τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών», αναφέρεται στην απόφαση του πρόσφατου συμβουλίου Γιούρογκρουπ στην Μπρατισλάβα, ενώ, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η μέθοδος αυτή προσφέρει ένα συμπληρωματικό μέσο για την υποστήριξη της «δημοσιονομικής υπευθυνότητας», μέσω της «αναθεώρησης των προτεραιοτήτων» που αφορούν στις δημόσιες δαπάνες.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του Europa League



Δείτε όλα τα αποτελέσματα και τους σκόρερ της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League


Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς