Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογος Κρητών Περίας «το ξαθέρι» Έναρξη εγγραφών στα χορευτικά τμήματα και στη χορωδία

Σύλλογος Κρητών Περίας «το ξαθέρι» Έναρξη εγγραφών στα χορευτικά τμήματα και στη χορωδία

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τη νέα πολιτιστική χρονιά 2016-17. 


Φέτος θα λειτουργήσουν στα γραφεία του συλλόγου μας (Αλ. Παπάγου 14, πίσω από το δημοτικό πάρκο) όπως κάθε χρόνο τα εξής τμήματα:

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Όταν οι πολίτες αγαπούν την πόλη τους, ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, κινητοποιούνται και προβάλλουν -ενίοτε επιβάλλουν- προτάσεις και λύσεις.

Για πολλά χρόνια κινήματα πόλης με τη δράση τους δημιούργησαν νέα δεδομένα, αλλάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση - δημιουργώντας κάποιες φορές και τετελεσμένα.

Ο λόγος για τον περιβάλλοντα χώρο κατά μήκος του Πέλεκα ποταμού.

Χαρίζονται δυο υπέροχα σκυλάκια!

Χαρίζονται δυο υπέροχα σκυλάκια!
Δυο υπέροχα σκυλάκια τεσσάρων μηνών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό δίνονται για υιοθεσία.

Είναι ήρεμα, παιχνιδιάρικα και πολύ αξιαγάπητα.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ:   6979206206

Δείτε και άλλες φωτογραφίες:


Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης & προβλήματα

Γράφει ο Γιώργος Φουστάνης.

Χθες το βράδυ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κατερίνης η ένσταση της κοινοπραξίας των εταιρειών που είναι ανάδοχοι για την κατασκευή του νέου πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης, ώστε να λυθεί η σύμβαση για την κατασκευή του έργου. 

Είχε προηγηθεί αίτηση της κοινοπραξίας αρχές του περασμένου Ιουνίου για λύση της σύμβασης. 

Και στις δύό περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, απέρριψε την αίτηση αρχικά και την ένσταση στη συνέχεια, επικαλούμενο την επιθυμία του για αποπεράτωση του έργου.

Χρηματοδότηση Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων.

Με την ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016» (ΦΕΚ Β΄ 2082/06-07-2016) και την Εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ σε όλους τους αρμόδιους φορείς στις 15-07-2016 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων (φορείς), με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών,

«Συμφωνία Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα» Σε κλιμάκιο της Ν.Δ. στο Ν.Καβάλας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Κουκοδήμος

Στο Ν.Καβάλας θα βρεθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, που συμμετέχει σε κλιμάκιο μαζί με τους βουλευτές Κ.Καραμανλή και Μάνο Κόνσολα.

Στόχος είναι μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Εκδήλωση της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας με ομιλητή τον Διαβητολόγο Ιωάννη Τούρτα

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 27, ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ)


Ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας για την υπογλυκαιμία


* ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥΡΤΑ
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΡΙΑΣ», ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΠΕΤΡΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ'

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες του νεοσύστατου Συλλόγου Μουσικοφίλων Πιερίας, ενώ την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη νέα χρονιά στις 18:30.

Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει παρουσίαση των μουσικών οργάνων με τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν μικροί και μεγάλοι κατά τη φετινή χρονιά (κανονάκι, ούτι, πολίτικο λαούτο και βιολί). 

Παράλληλα θα οριστεί το πρόγραμμα για τα τμήματα της βυζαντινής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού (μαθητών και γυναικών).


Τζαμακλής Χαρίλαος: ΑΝΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Συμπληρώνονται φέτος 94 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, τότε που οι Νεότουρκοι δολοφόνησαν πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) Έλληνες της Μικράς Ασίας και εξώθησαν ενάμιση εκατομμύριο (1.500.000) στην προσφυγιά. 

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 1998 με νόμο που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μιας από τις πιο συστηματικές εκκαθαρίσεις που γνώρισε η παγκόσμια Ιστορία. 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2016-2017

Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Απευθύνεται σε ενήλικες οι οποίοι έχουν ανάγκη ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και απολυτήριο μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.


Για την αίτηση εγγραφής απαιτείται:

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. (Αύγουστος 2016). (Συλλήψεις – Εξιχνιάσεις – Εξαρθρώσεις – Κατασχέσεις)


Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου 2016, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 9.849 άτομα έναντι 9.540 τον Ιούλιο του 2016.

90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου με Ελληνική Παραδοσιακή μουσική

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου & ώρα 21:00, μουσική βραδιά με το Αιγινιώτικο σχήμα "Αντιμελωδοί",

'Ο γύρος της Ελλάδας σε 80' λεπτά".

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική στην 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

ΕΠΣ Πιερίας-Κλήρωση Κυπέλλου

Την Δευτέρα 19-09-2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης θα γίνει η κλήρωση της 2 φάσης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Στην κλήρωση μετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την 1η φάση και τα σωματεία της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας που δήλωσαν συμμετοχή.
Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου

ΕΠΣ Πιερίας-Ανακοίνωση

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας (Ε.Π.Σ.Π.), σε συνεργασία με τον φορέα των Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και τον οικείο Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου της Πιερίας, διοργανώνουν στις 28, 29 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη Σχολή Ανανέωσης ισχύς ταυτοτήτων, όπως προβλέπεται από την συνθήκη μεταξύ ΟΥΕΦΑ – ΕΠΟ και τον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε στην Πιερία ο Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου.

Μόρφωση και αγωγή

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η παιδεία κατέχει την πρώτη θέση στα θέματα της επικαιρότητας. Πολλές ευχές - πάνε κι έρχονται - για καλή σχολική χρονιά, για καλή πρόοδο, για καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Όλοι απαιτούμε και δικαιούμαστε καλύτερες σχολικές αίθουσες, καλύτερους εκπαιδευτικούς, περισσότερα οπτικοαουστικά μέσα, κομπιούτερ, γυμναστήρια, βιβλία κι ότι μπορεί να συμβάλλει στην αρτιότερη και πληρέστερη εκπαίδευση των παιδιών μας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ



Μετά το μικρό διάλειμμα του Αυγούστου, η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης συνεχίζει τις δωρεάν προβολές ταινιών για τους φίλους του καλού σινεμά, στο χώρο του πρώην κυλικείου Παλαιού Νοσοκομείου. ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-9-2016, ώρα 20.30΄θα προβληθεί η ταινία:

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΟΔΙ

Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (13-09-2016)

Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (13-09-2016)

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης είχαμε χθες το βράδυ που διήρκεσε 3,5 ώρες περίπου..
57 ήταν τα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν.
Νομίζουμε ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όσα έγιναν χθες, γιατί υπήρχαν και αυτά που δεν έγιναν…

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές διαμερισμάτων


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και τα 3 μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Διέρρηξαν διαμερίσματα σε πόλεις της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας
Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ

Μουσική πανδαισία και θρησκευτική κατάνυξη στη συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Παραλία Κατερίνης


Μια εξαιρετική συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Δευτέρας το κοινό της Κατερίνης και εκατοντάδες παραθεριστές, που κατέκλυσαν από νωρίς τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.

ΕΛΜΕ Πιερίας-Πρόσκληση. Συναυλία από την χορωδία των Καθηγητών Δ/θμιας»

Η ΕΛΜΕ Πιερίας σας προσκαλεί στη συναυλία που θα παρουσιάσει η χορωδία των καθηγητών και φίλων της μουσικής «Ολύμπια Ωδή» με αναφορά στο νέο κύμα, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9/2016 και ώρα 20:00 μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ του πάρκου της πόλης μας.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!


Η «εικονική πραγματικότητα» του Υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία δεν μπορεί να κρύψει τις πολιτικές των μνημονίων και των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση

Στις 15 Σεπτέμβρη απεργούμε όλοι!!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Ο Κλάδος μας ξεσηκώνεται κι απαντά στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την Κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των «θεσμών» (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ).


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2016