Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή που φέτος συμπίπτουν με τη συμπλήρωση των 94 χρόνων.

ΙΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Ε.Π.Σ. Πιερίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ε.Π.Σ. Πιερίας  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας γίνεται γνωστό στα σωματεία ότι μπορούν από τη γραμματεία της Ένωσης να ενημερωθούν για τα πρωταθλήματα υποδομής καθώς και να πάρουν δελτία ορισμένου χρόνου για να τα συμπληρώσουν.

3ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕ) ΠΙΕΡΙΑΣ


Διαβάστε το δελτίο:

Δήμος Κατερίνης-Ανακοίνωση

Ο Δήμος Κατερίνης ενημερώνει ότι από την 14.00 ώρα της Παρασκευής 16-09-2016 έως την 08.00 π.μ. ώρα της Δευτέρας 19-09-2016 έχουν προγραμματιστεί και θα εκτελεστούν εργασίες στον ενεργειακό υποσταθμό του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Κατά συνέπεια δεν θα είναι δυνατή η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση του κοινού από το ΚΕΠ του Δήμου, καθώς και από την υπηρεσία Πρόνοιας.

45 τσάντες με σχολικά είδη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών του «Βενιαμίν»


Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν σχολικά είδη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».
Οι 45 τσάντες με την πλήρη γραφική ύλη για την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα καλύψουν τις ανάγκες αντίστοιχων μαθητριών και μαθητών μονογονεϊκών οικογενειών που στηρίζονται από τον «Βενιαμίν».

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα ξεκινήσει την λειτουργία του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, για ακόμη μια χρονιά, με σκοπό την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών της Πιερίας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλήθηκε να υποστηρίξει εκατοντάδες οικογένειες, μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται αυξάνει καθημερινά και ραγδαία.

ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Οι αθλητικές διακρίσεις των ιστιοπλόων του ΝΟΚΑΤ δε σταμάτησαν στους αγώνες του «2ου Κυπέλλου του Δήμου Παγγαίου» αλλά συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας υπό την αιγίδα της ΕΙΟ στην ομώνυμη πόλη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, Ολύμπια Εν Δίω


700 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από 6 χώρες, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις των 26 σχολείων που εκπροσωπούν, συμμετέχοντας στα Ολύμπια Εν Δίω, που ξεκινούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 29 του ίδιου μήνα.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι η ημερομηνία εγκαινίων των γηπέδων Αντισφαίρισης που πρόσφατα αναπλάστηκαν, ορίζεται τελικώς η Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα έναρξης του Τουρνουά Τέννις κατηγορίας Ε2 που θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο.

Συνελήφθη 66χρονος στην Πιερία για καλλιέργεια κάνναβης


Καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,5 μέτρων
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Δελτιο Τύπου βουλευτριας Μπεττυ Σκούφα."Κίνητρα για να μη φεύγουν οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Θα στηριχθούν 4.000 επιστήμονες για την υλοποίηση ερευνητικών έργων."


Υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητικά έργα διάρκειας δυο έως τριών ετών, και στήριξη σε ερευνητικά έργα με δικαιούχους μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητές Ερευνητικών Κέντρων, σχεδιάζει και θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΠΕ


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καλεί τα μέλη του σε έκτατη γενική συνέλευση, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης:

"Άκρη δεν έχει ο Ουρανός". Από την χορωδία "Ολύμπια Ωδή".


Στην Α2 εθνική κατηγορία οι γυναίκες του Πιερικού Αρχέλαου


Η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου εξασφάλισε την άνοδό της στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.
Ο Πιερικός Αρχέλαος είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚΕΜ και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα κεντρικής Μακεδονίας.Συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου όπου σημείωσε καταπληκτική παρουσία που οφείλονταν στην προσπάθεια των κοριτσιών,που αν και ηλικιακά μικρότερες από τις αντιπάλους υπερέβαλαν εαυτόν,και στη μεθοδικότητα της προπονήτριας,Τασούλας Τσιρογιάννη.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκαν στους μαθητές και ιδιαίτερα στα πρωτάκια η εκπρόσωπος του δήμου κυρία Πιπίτσα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η διευθύντρια του σχολείου Φλώρα Σορώτου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ευάγγελος Καρπούζας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2016