Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Αγιασμός από τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι».

 Οργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Αγιασμός από τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι».
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι» στηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προβάλουν την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στα γραφεία του συλλόγου, Αλεξάνδρου Παπάγου 14, (πίσω από το Δημοτικό Πάρκο) Εθελοντική Αιμοδοσία από τις 10.00 έως 14.00 σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ


Από 24 έως 30 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τελικά ο δήμαρχος της πόλης μας, θέλει να υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα η όχι;

Τελικά ο δήμαρχος της πόλης μας, θέλει να υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα η όχι;

Γράφει ο Νίκος Ντάμπος.

Πριν από λίγες μέρες έκανα μια βόλτα στη πόλη, εντύπωση μου έκανε που η Κατερίνη δεν έχει χώρους φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρά μόνο την Εκάβη και την αστική σχολή.

Ας δούμε τους χώρους..

Χαρίζονται δυο υπέροχα σκυλάκια!

Χαρίζονται δυο υπέροχα σκυλάκια!

Δυο υπέροχα σκυλάκια τεσσάρων μηνών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό δίνονται για υιοθεσία.
Είναι ήρεμα, παιχνιδιάρικα και πολύ αξιαγάπητα.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ:   6979206206

Δείτε και άλλες φωτογραφίες:


Τα Μουφλόν του πάρκου Κατερίνης... βάλτωσαν στην λάσπη!

Τα Μουφλόν του πάρκου Κατερίνης... βάλτωσαν στην λάσπη!

Ωραία τα φέραμε τα χαριτωμένα τα προβατάκια για τα βλέπει ο κόσμος και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν θα πρέπει να φροντίσουμε και για την ασφάλεια τους;
Όλοι γνωρίζανε για την έντονη κακοκαιρία που θα χτυπούσε την περιοχή μας.
Δεν έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα για να προστατευτούν τα καημένα τα προβατάκια;

Στην κορύφωσή του ο τρύγος των οινοστάφυλων της Πιερίας


Αυτές τις μέρες η Πιερία βρίσκεται στην κορύφωση του τρύγου των οινοστάφυλων, τόσο για τους οικιακούς αμπελουργούς, όσο και για τους επαγγελματίες. Ο καιρός αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο καθοριστικός παράγοντας του φετινού τρύγου, μια χρονιά αρκετά πρώιμη με περίπου δέκα μέρες νωρίς να έχει ξεκινήσει ο τρύγος.

Την επαναλειτουργία 757 βιβλιοθηκών, ανακοίνωσε με δημόσια δήλωση του ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, απαντώντας έτσι με σαφήνεια, στην από 24/06/16 σχετική ερώτηση της Βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα, την οποία είχαν συνυπογράψει και άλλοι 53 βουλευτές.


ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στον υπουργό Παιδείας, η κα Σκούφα ζητούσε την επαναλειτουργία των 757 βιβλιοθηκών που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και την προκήρυξη έστω σε πιλοτική βάση, οργανικών θέσεων υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 5η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ « ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 5η Γιορτή Τσικουδιάς 2016, που διοργάνωσε το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι".

Δ.Τ.- Δήμος Κατερίνης:Σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου


H βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης και πιο συγκεκριμένα, η ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα υπέστη φθορές, ριγματώσεις, λακκούβες, με έμφαση σε περιοχές, όπου είχαν προηγηθεί έργα της ΔΕΥΑΚ για βλάβες κ.λ.π. βρίσκεται συστηματικά και καθημερινά, στο επίκεντρο του προγράμματος εργασιών, της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης & της ΔΕΥΑΚ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ


Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε, γι’ ακόμη μία χρόνια, ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Παμμαγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κεραμιδίου.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διάθεση πισίνας για το μάθημα της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία του Ν. Πιερίας.


Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:Τροποποίηση δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) Χαλκιδικής

Ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, τροποποιείται ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Αποτελέσματα των στοχευμένων δράσεων του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου για όλη την τουριστική περίοδο

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνταν έλεγχοι κυρίως σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης για την τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας

Βεβαιώθηκαν συνολικά 291 παραβάσεις, ενώ διενεργήθηκαν πάνω από 900 έλεγχοι σε καταλύματα, χώρους εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.

Οι Φοιτητές της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στο Άγιον Όρος

 Οι Φοιτητές της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στο Άγιον Όρος

Κορυφαίο γεγονός της φετινής Κατασκήνωσης Φοιτητών και Στελεχών (6η περίοδος του 2016) της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στη Βροντού Πιερίας απετέλεσε η υποδοχή και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, προς ευλογία και αγιασμό των κατασκηνωτών, ενώ ο ίδιος προέστη της υποδοχής, της λιτανευτικής πομπής και της τελέσεως της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου. Το ίδιο έγινε και λίγες μέρες νωρίτερα στο κατασκηνωτικό τριήμερο των Φοιτητριών.
 

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:Εντοπίστηκε εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης μέσα σε σπίτι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:Εντοπίστηκε εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης μέσα σε σπίτι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας άντρας και μία γυναίκα
Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό κάνναβης και όλος ο εξοπλισμός του αυτοσχέδιου εργαστηρίου
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, εντός του οποίου γινόταν υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2013

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων » για το έτος 2013.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) του Δήμου Κατερίνης είναι αυτή, που εισηγείται την κατανομή των κονδυλίων, που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, που υπάγονται στο Δήμο Κατερίνης.

Επανειλημμένα η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας έχει ζητήσει να συνταχθεί μελέτη, με βάση την οποία να καθοριστούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε η κατανομή των ούτως ή άλλως μειωμένων κονδυλίων να γίνεται με δίκαιο τρόπο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο ΓΕΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12-9-2016 στις 10 π.μ.

Η βροχή έδωσε την χαριστική βολή στην Εμποροπανήγυρη Κατερίνης

Η βροχή έδωσε την χαριστική βολή στην Εμποροπανήγυρη Κατερίνης

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από χθες το βράδυ έδωσε την χαριστική βολή στην Εμποροπανήγυρη Κατερίνης και έτσι δεν υφίσταται πλέον το πανηγύρι.
Αν υπήρχε και ποτέ φέτος...
Από νωρίς σήμερα το πρωί οι λιγοστοί έμποροι που είχαν απομείνει εντός του χώρου της Εμποροπανήγυρης μαζεύουν τα πράγματα τους και φεύγουν ένας-ένας...
Κανείς τους πάντως δεν ανανέωσε το ραντεβού του για του χρόνου...

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ


Το ξεκίνημα της νέας ιστιοπλοϊκής αγωνιστικής περιόδου έφερε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
Κατά τη διάρκεια του «2ου Κυπέλλου Δήμου Παγγαίου» που διεξήχθη στο θαλάσσιο χώρο της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας του Δήμου Παγγαίου το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου, οι νεαροί αθλητές του ΝΟΚΑΤ σκόρπισαν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον .

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ 9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας, η τελευταία Πανελλήνια διοργάνωση της χρονιάς, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία(ΕΚΟΦΝΣ) σε συνεργασία με τον ΝΑ.ΠΕ.Σ.Πεθελινού 3-4/9 στο Πεθελινό Σερρών. Στη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 190 αθλητές και αθλήτριες 12-14 ετών από 18 σωματεία της Ελλάδας και το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού(Κύπρος). 

Πρωτοποριακή εφαρμογή διαχείρισης παραγγελίας φαρμάκων από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας.

Πρωτοποριακή εφαρμογή διαχείρισης παραγγελίας φαρμάκων από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας.

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή διαχείρισης παραγγελίας φαρμάκων έχει αναπτύξει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας", με την οποία τροφοδοτεί νοσοκομεία και κοινωνικές δράσεις σε όλη την επικράτεια.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΔΕΗ


Η ΔΕΗ με τις ευλογιές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε μαζικές διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Πρόκειται για πράξεις επαίσχυντες, ανάλγητες, καταδικαστέες στη συνείδηση του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται οτι είναι ο καλύτερος μαθητής των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ –ΛΑΟΣ, κλπ.

Έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου στην Ιστιοπλοΐα με επιτυχίες των αθλητών του ΝΟΚΑΤ και ελπιδοφόρα μηνύματα.


Το ξεκίνημα της νέας ιστιοπλοϊκής αγωνιστικής περιόδου έφερε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
Κατά τη διάρκεια του «2ου Κυπέλλου Δήμου Παγγαίου» που διεξήχθη στο θαλάσσιο χώρο της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας του Δήμου Παγγαίου οι νεαροί αθλητές του ΝΟΚΑΤ σκόρπισαν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον .

ΚΚΕ Πιερίας: Αγωνίες...


Με αφορμή διαρροές και δημοσιεύματα σχετικά με καθυστερήσεις στην υλοποίηση των «εκκρεμοτήτων» για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης», κυβέρνηση και ΝΔ στήνουν ένα ακόμα γαϊτανάκι, το οποίο επιχειρούν να το κάνουν σώνει και ντε έγνοια του λαού: Πάει καλά η διαπραγμάτευση ή δεν πάει; Υλοποιούνται τα προαπαιτούμενα ή όχι; Θα κλείσει στην ώρα της η πρώτη «αξιολόγηση» ή δεν θα κλείσει;

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Πιερίας 8-9-2016


Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται
Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.