Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δηλώσεις του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".


ΕΥΧΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Αγαπημένε μας Πρόεδρε.
          Φίλε Δημήτρη.

          Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο αποφάσισες να διεκδικήσεις την Προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
          Για όλους εμάς που σε γνωρίζουμε δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή σου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Συγχαρητήριο της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Συγχαρητήριο της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΑΥΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα γίνονται από 22-06-2016 έως και 30-06-2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 6.30 μμ – 21.30 μμ, στο κτήριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (Ειρήνης 34)
Το σχολείο μας απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή εργασία τους.

Ο Κατερινιώτης Δημήτρης Ελευθεριάδης υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΟ


Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τις αρχαιρεσίες της 1ης Οκτωβρίου 2016, που θα διεξαχθούν στα Χανιά.
Με ομόφωνη απόφασή τους οι Ενώσεις Μέλη της ΕΠΟ αποφάσισαν σήμερα να λάβει ο κ. Ελευθεριάδης το σχετικό χρίσμα.

ΕΛΜΕ Πιερίας : «Σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ»


Αφού πέρασε όλο το καλοκαίρι με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα χωρίς καμία τεκμηρίωση, αφού για άλλη μια φορά οι υπηρεσιακές μεταβολές άργησαν χαρακτηριστικά, ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε την δέσμευσή του ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς κενά και ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους. 

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΘΕΜΑ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ  «ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ». 

Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα λειτουργήσει Α΄ και Γ΄ Χειμερινό Εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθ. πρωτ. Γ4α/ΓΠ οικ.62149/31-08-2016/ΦΕΚ/τ.Β΄/2742.

Πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση στο κέντρο της Κατερίνης


Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία αναγνώστη για τα πεζοδρόμια επί της οδού Παρθενίου Βαρδάκα.
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε την περιοχή και διαπιστώσαμε και εμείς το πρόβλημα.
Απλά σε όσα γράφει ο αναγνώστης να συμπληρώσουμε ότι το κακό όλο και χειροτερεύει όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο..

Διαβάστε την επιστολή του αναγνώστη:


Συγχαρητήριο μήνυμα


Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη, καλή ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο Διευθυντής
Γεώργιος Ν. Παπαβασιλείου

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών»


Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το Π.Δ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16) για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το οποίο είναι δυνατό να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία ενός δημοσίου υπάλληλου στον ιδιωτικό τομέα, έως και επτά έτη, εφόσον αυτή αφορούσε αντικείμενο συναφές προς αυτό με το οποίο απασχολείται και σήμερα.

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Συλλήψεις για ναρκωτικά και απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην Κατερίνη.


Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας :

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, από τη διοίκηση και τη θέση του γραμματέα του ΝΤ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ του συνάδελφου Γιώργου Τόλιου, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κοινής μας παρουσίας στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας: «Καταδίκη της Τουρκικής εισβολής στη Συρία». Όλοι καταδικάζουν την Τουρκική εισβολή εκτός από την... Ελληνική κυβέρνηση!


Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εξελίσσεται η τουρκική εισβολή στη Συρία. Η γειτονική μας χώρα με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και με την ανοχή των συμμάχων της, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα, σφυροκοπά θέσεις Κούρδων μαχητών, οι οποίοι μάχονται ενάντια στους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Θεσμοθετήθηκαν ελεύθερες μετεγγραφές για όλους εκτός από τους... πολύτεκνους! Ο διωγμός των πολυτέκνων συνεχίζεται χωρίς σταματημό...



Ψηφίστηκε η περίφημη τροπολογία(άρθρο 60) , που ούτε λέξη διαμαρτυρίας δεν ακούστηκε από κανένα βουλευτή, για την αδικία σε βάρος των πολυτέκνων!.. Έτσι, ενώ πριν 2 χρόνια καταργήθηκαν οι Μετεγγραφές των Μουσουλμάνων, καθώς εισάγονται αυτοί με ειδικό ποσοστό και σε ποσοστό θέσεων καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, τώρα τις επανέφεραν και μάλιστα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς ποσόστωση, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια... τη στιγμή που από τον πολύτεκνο των 8 παιδιών βάζουνε πλήθος κριτηρίων και εισοδηματικών (δίνοντας μόλις 2 μόρια..) και που μπορεί στο τέλος να μην πάρει αυτός μετεγγραφή!

Οικογενειακά επιδόματα: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση



Η επόμενη πληρωμή αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, όπου και θα καταβληθεί η Γ’ δόση για τα οικογενειακά επιδόματα.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεδρίασε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας και συζήτησε το πρόγραμμα δράσης Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. Η εισήγηση αναφέρθηκε α) στην οργάνωση της καθόδου του ΠΑΜΕ, των Συσπειρώσεων ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και των συνδικάτων, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Αριστοτέλους και β), στην πορεία στήριξης από τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων της Πιερίας , στην πρόταση του σχεδίου νόμου που διακινούν οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα.

Εμποροπανήγυρη Κατερίνης, το άδοξο τέλος ενός θεσμού-παράδοσης για τον Δήμο της Κατερίνης; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εμποροπανήγυρη Κατερίνης, το άδοξο τέλος ενός θεσμού-παράδοσης για τον Δήμο της Κατερίνης; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Θλίψη, απογοήτευση και διαμαρτυρίες ήταν το κλίμα που συναντήσαμε σήμερα το βράδυ στην πρώτη (επίσημα) ημέρα της Εμποροπανήγυρης της Κατερίνης.
Άδειοι οι περισσότεροι χώροι, σκοτάδι όσο απομακρύνεσαι από την είσοδο και πολλή μα πολλή ησυχία...
Την ησυχία διέκοπταν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των λιγοστών εμπόρων που μόλις αντίκρισαν την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ήρθαν κοντά μας για να εκφράσουν τα παράπονα τους.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Όχι στην άδικη απόφαση του Δ/Σ του Νοσκοκομείου Κατερίνης για την απομάκρυνση της Λαϊκής Επιτροπής!


«Ψήφισμα συμπαράστασης στη Λαϊκή Επιτροπή»

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, αναπτύσσοντας και η ίδια δράσεις αλληλεγγύης και γνωρίζοντας την πολυσχιδή δράση της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης στήριξε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα την προσπάθεια της για εξεύρεση σχολικών αιθουσών για τις ανάγκες του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης των προσφέρει με ανιδιοτέλεια ανακούφιση σε πάνω από 300 άπορες οικογένειες με τρόφιμα και ρουχισμό ενώ για τον ίδιο λόγο διοργανώνει και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

ΚΚΕ Πιερίας: Κοροϊδεύουν τη μικρομεσαία αγροτιά!


Στην πεπατημένη της ενίσχυσης των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, από τη μια, και της κοροϊδίας έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών, από την άλλη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τάζει πακτωλό χρημάτων που, όπως λέει, θα διοχετευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα προς την ελληνική περιφέρεια, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Ενημερωτικά δελτία των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας Μπουλούμη Δ. και Βαρδακώστα Γ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Με αφορμή το ενημερωτικό δελτίο των κυβερνητικών αιρετών της Αυτόνομης Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, το οποίο αφορούσε τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, είμαι υποχρεωμένος να τους απαντήσω δημόσια, σχετικά με την εξέταση των γραπτών αιτημάτων μου, που υπέβαλλα προς συζήτηση στο συμβούλιο της 29ης Αυγούστου, διότι με απαξιωτικό ύφος προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα έργο τεσσάρων ετών, για το οποίο αγωνίστηκα στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας. 

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Πιερίας 8-9-2016


Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται
Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Καλημέρα Κατερίνη. Παρασκευή σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2016