Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ε.Π.Σ. Πιερίας-Συνάντηση υπευθύνων τμημάτων υποδομής


Από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας καλούνται οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής την Δευτέρα 29-08-2016 και ώρα 19:30 στα γραφεία της Ένωσης για συνάντηση εν’ όψη έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Από την Τεχνική Επιτροπή
της Ε.Π.Σ. Πιερίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η έναρξη για την Α΄ κατηγορία θα γίνει την Κυριακή 11-9-2016 και θα είναι για τον 1ο γύρο Κυριακές για δε το 2ο γύρο Σάββατα.
Για την Β΄ κατηγορία η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 10-9-2016 και θα είναι για τον 1ο γύρο Σάββατα για δε τον 2ο γύρο Κυριακές.

Ανοιχτή επιστολή προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ


Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από δημοσιεύματα σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά έχω γίνει αποδέκτης της αγωνίας πολλών συναδέλφων και γι’ αυτό θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς τους.

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών & Εκδηλώσεις σε Καλοχώρι και Χαλάστρα για το πρόγραμμα LEADER


Ξεκινά την Πέμπτη 25/8 το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών: πάνω από 500 νέοι μουσικοί έρχονται στο Δήμο Δέλτα!
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00 στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ)»


Οι ωφελούμενες μητέρες από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ)», παρακαλούνται να προσέρχονται από 25-08-2016 έως 31-08-2016 και κατά τις ώρες 8.00΄π.μ. – 14.00΄ στα γραφεία :
1. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. (Δημαρχείο – 2ος όροφος - γραφείο 20)
2. του Ο.Π.Π.Α.Π. (Δημαρχείο – 2ος όροφος - γραφείο 13)
για να προσκομίσουν την «αξία τοποθέτησης (Voucher)» και να δηλώσουν Παιδικούς Σταθμούς της προτίμησης τους

Δ.Τ. - Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση αγροτικών υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες Μοσχοποτάμου & Ρητίνης


Οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, που εκτελούνται μεθοδικά και συστηματικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, δημιουργούν ικανοποιητικές συνθήκες μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, ενώ γενικότερα, οδηγούν στην απτή στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ!



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ:

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Ο τραγουδιστής του έρωτα στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο Γιάννης Πάριος σε μια μοναδική συναυλία στο αρχαίο θέατρο Δίου την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 μ.μ.


Ο Γιάννης Πάριος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ελλάδας, αλλά και από τους μεγαλύτερους συνθέτες, θα βρεθεί για ακόμη μια χρονιά στο αρχαίο θέατρο Δίου στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 μμ. στη συναυλία που θα σηματοδοτήσει και το πέρας των μουσικών εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Αιτωλού στην Ανδρομάχη

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Αιτωλού στην Ανδρομάχη
Πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ανδρομάχης. Σήμερα Τρίτη και ώρα 19:30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος. 

Αύριο Τετάρτη στις 07:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 19:00 Εσπερινός – Παράκληση Αγίου Κοσμά.

ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ του Κελίδη Χαράλαμπου

 ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ του Κελίδη Χαράλαμπου
Η μετανάστευση των Ελλήνων ξεκίνησε δειλά δειλά και ανεπίσημα στην δεκαετία του 1950 πρώτα στις υπερπόντιες χώρες, Αμερική- Αυστραλία – Καναδά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη διακριτική συμφωνία και στη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε στην Ευρώπη με επίκεντρο την Γερμανία με διακρατικές συμφωνίες, ποια ήταν η αφορμή.

Στις 9 Μαΐου 1945 έχουμε τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ένας πόλεμος που ξεκίνησε η Γερμανία η οποία βέβαια είχε και μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό της, ο πόλεμος αυτός είχε και ολικές καταστροφές και σε χώρες της Ευρώπης .Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις καταστροφές άφησε όμως 55 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες νεκρούς.

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή

H αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα δρόμου – θεσμό «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016» ξεκίνησε. Η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ., με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

Με διοργανωτές τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και με την συμβολή 30 και πλέον φορέων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και δεκάδων εθελοντών καλούμαστε να γίνουμε και φέτος κομμάτι της γιορτής και να ζήσουμε τη μοναδική αυτή εμπειρία της συμμετοχής, σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, ευγενή άμιλλα και πολλές συγκινήσεις.



Στην τελική ευθεία ο 3ος Δρόμος Αλληλεγγύης

Η Iερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης σε συνεργασία με την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης συνδιοργανώνουν τον 3ο Δρόμο Αλληλεγγύης 5000μ. ο οποίος υποστηρίζεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Ο συγκεκριμένος αγώνας τρεξίματος πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης στη βάση της άρσης της διαφορετικότητας με τη συμμετοχή όλων και την προώθηση σπουδαίων ιδανικών και θεμελιωδών αρχών όπως της ισότητας, της άκριτης αποδοχής του άλλου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

ΖΑΛΗ – ΙΛΙΓΓΟΣ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΗΛΙΑ


Σε περίπτωση που ένας άνθρωπος αισθάνεται ζάλη, το πρώτο που θα πρέπει να καθοριστεί από τον θεράποντα ιατρό είναι αν πρόκειται για ίλιγγο, ζάλη ή αστάθεια. 

Και αυτό λόγω των διαφορετικών αιτιών που έχει η κάθε μία κατάσταση, μερικές φορές, ευτυχώς τις λιγότερες, επικίνδυνες ακόμα και για την ζωή του ασθενούς.

Έτσι ένα πρωτοεμφανιζόμενο σύμπτωμα ζάλης καλό είναι να ελέγχεται από ειδικό για να καθοριστεί η φύση αλλά και η αντιμετώπιση που θα πρέπει να βρεθεί σε κάθε περίπτωση γιατί ακόμα και να μην είναι επικίνδυνο πολλές φορές είναι επαναλαμβανόμενο και πολύ ενοχλητικό για τον ασθενή. 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εγκαινίασε ένα υπηρεσιακό σκάφους, νέο απόκτημα του Λιμενικού Σταθμού Παραλίας Κατερίνης.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 23 Αυγούστου 2016