Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 10.455 ευρώ δίνει ο Δήμος μας για να γιορτάσουμε την πανσέληνο στο πάρκο. Την ώρα που οικογένειες με μικρά παιδιά δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε. Ντροπή!!!

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 10.455 ευρώ δίνει ο Δήμος μας για να γιορτάσουμε την πανσέληνο στο πάρκο. Την ώρα που οικογένειες με μικρά παιδιά δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε. Ντροπή!!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε για ακόμη μια φορά στον δήμο Κατερίνης!!! 

Την στιγμή που μας ζητάνε να ψηφίσουμε για το αν γίνει ή όχι μια εκδήλωση έχουν ήδη ώρες πριν,τοποθετηθεί διαφημιστικές πινακίδες για την εκδήλωση (φυσικά και για την δημιουργία τους θέλανε και κάποιες μέρες).. και επειδή οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν, την στιγμή που οικογένειες στην Κατερίνη δεν έχουν ούτε ψωμί στο τραπέζι τους, ο Δήμος μας δίνει 10.455 ευρώ για να γιορτάσουμε στο πάρκο την πανσέληνο!!!

Καλό ταξίδι Αναστασία.

Καλό ταξίδι Αναστασία.

Ο ξαφνικός χαμός της Αναστασίας Γεροφωκά γεμίζει θλίψη και πόνο πρώτα από όλους την οικογένεια της και μετά όλους όσους την γνώριζαν.
Είναι κάτι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία...
Νίκο συλλυπητήρια και να σου δώσει ο Θεός δύναμη να αντέξεις την απώλεια της Αναστασίας.
Ξαδέρφη, καλό ταξίδι…

Κανταρτζής Μιχάλης.

Για το χαμό της συναδέλφου εκπαιδευτικού Γεροφωκά Αναστασίας


Για το χαμό της συναδέλφου εκπαιδευτικού Γεροφωκά Αναστασίας, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας. Η απώλειά της είναι ένα πλήγμα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και το κενό, που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους της.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Ορατότης μηδέν...

Ορατότης μηδέν...


Επαρχιακός δρόμος Ν. Εφέσου- Καλύβια Βαρικού, σήμερα 12 Αυγούστου 2016.


Η μοναδική περίπτωση για να δει κάποιος οδηγός τι γράφουν οι πινακίδες είναι να σταματήσει και να κατεβεί. Διαφορετικά η στροφή για τα Καλύβια Βαρικού για κάποιον που δεν γνωρίζει την περιοχή θα παραμείνει... μυστήριο.
Τα φυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" έχουν καλύψει κατά μεγάλο ποσοστό τις πινακίδες όσο χρειάζεται για να μην δεις τι γράφουν.

Καλό Δεκαπενταύγουστο από τη Σχολή Γονέων (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης)

Αγαπητοί φίλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης.
Σας ευχόμεθα Καλό Δεκαπενταύγουστο και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Το Δ.Σ «δουλεύει» το νέο μας πρόγραμμα που θα ξεκινήσει πρώτα ο Θεός την Δευτέρα 31-10-2016.
Θα σας ενημερώνουμε τακτικά.

ΣΦΚ Πιερικός: Απάντηση προς Κώστα Παπαδόπουλο και ...επενδυτή


Το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός συνεδρίασε έκτακτα για να αξιολογήσει την πρόταση η οποία κατατέθηκε στον σύλλογο από τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος εκπροσωπώντας μαζί με τον κ. Σακελίου, τον φερόμενο ως... επενδυτή κ. Λιναρδή, και παρουσίασαν στην επιτροπή του 15μελούς σχήματος της διοίκησης του συλλόγου μας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 στα γραφεία του ΣΦΚ Πιερικός στο Α΄ΔΑΚ της Κατερίνης.

Ποντίκια στο πάρκο Κατερίνης; Ναι...

Ποντίκια στο πάρκο Κατερίνης; Ναι...

Ανησυχητική είναι η αύξηση του πληθυσμού των ποντικιών στο πάρκο Κατερίνης.
Παλαιότερα βλέπαμε από κανένα αλλά τώρα το κακό σαν να έχει παραγίνει.
Χτες το απόγευμα μόνο είδαμε 3 μεγάλα και 2 μικρά ποντίκια στις λιμνούλες του πάρκου εκεί που βρίσκονται τώρα οι πάπιες. Από ότι φαίνεται και από την φωτογραφία της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" τα μικρά τρωκτικά εκμεταλλεύτηκαν την εγκατάσταση των παπιών εκεί, αφού ο κόσμος πετάει διάφορα φαγητά στις πάπιες και ο χώρος είναι γεμάτο τροφή.

Πρόταση ΣΑΤΕΑ για τροπολογία ΕΑΕ


Άμεση απόσυρση της τροπολογίας που συνθλίβει μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικούς ΕΑΕ ΠΕ61 και ΠΕ71. Η αποσπασματικότητα νομοθετικών διατάξεων, χωρίς τη διεξαγωγή ενός εθνικού διαλόγου για μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, Γενικής και Ειδικής.

Η Κατερίνη τιμά τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό


Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως τίθεται προς προσκύνηση στην Καλλιθέα.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Λειψάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας, όπου θα παραμείνει μέχρι 14 Αυγούστου.

2ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕ) ΠΙΕΡΙΑΣ


2ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕ) ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ¨ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ –ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ¨ΕΤΟΥΣ 2016»


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σας ανακοινώνει ότι, σε εκτέλεση του με αριθμ πρωτ : ΓΠ/Δ22/οικ.35037/1299/28-07-2016 εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Kοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες» έτους 2016 και περιλαμβάνει για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τους προορισμούς:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ


Από το τμήμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4403/2016 (Α΄125), η προσδιοριζόμενη προθεσμία για την αντικατάσταση αδειών ή αναγγελιών κατά τα προβλεπόμενα στα Προεδρικά διατάγματα: 112/2012 (Α΄197), 113/2012 (Α΄198), 114/2012 (Α΄199), 115/2012 (Α΄200) και 1/2013 (Α΄3), ορίζεται η 31-12-2016.
Καλούνται οι αδειούχοι:

Διαχείρηση υπολειμμάτων καλλιεργειών – αποφυγή πυρκαγιών



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας υπενθυμίζει στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα κατά την εκτέλεση των γεωργικών και άλλων εργασιών στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως είναι η χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες, μελισσοκομικές εργασίες κ.λ.π. 

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη «χρυσή» μας Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και στην Κατερίνα Νικολαϊδου και τη Σοφία Ασουμανάκη για την 4η θέση στον κόσμο στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Με συγκίνηση απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη από τη Δράμα, Άννα Κορακάκη, για τα δύο ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο,  που κατέκτησε στη σκοποβολή, στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σπουδαία αθλήτρια είναι η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Θερμά συγχαρητήρια και στον προπονητή και πατέρα της Άννας, Τάσο Κορακάκη, για την επιτυχία αλλά και το ήθος της αθλήτριας.

 

Συγχαρητήρια στην Ολυμπιονίκη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, καθώς και στην Κρητικιά συναθλήτριά της, Σοφία Ασουμανάκη

Συγχαρητήρια στην Ολυμπιονίκη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, καθώς και στην Κρητικιά συναθλήτριά της, Σοφία Ασουμανάκη, για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ένας πολυπόθητος στόχος, ο οποίος επετεύχθη μετά από ατελείωτες ώρες προπόνησης και υπερπροσπάθειας, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής, καθώς και μέσα από τη στήριξη των οικογενειών, των φίλων και των προπονητών τους.

Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού: δύο ήρωες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ ...


20 χρόνια μετά...11 Αυγούστου και 14 Αυγούστου δύο ημερομηνίες χαραγμένες βαθειά στην μνήμη του κάθε Έλληνα.  Αύγουστος 1996 , δύο ήρωες  Ελληνοκύπριοι, άφησαν την τελευταία τους πνοή με βίαιο τρόπο από τα χέρια του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου. Ο Τάσος Ισαάκ – 24 χρόνων και ο Σολωμός Σολωμού – 26 χρόνων , έρχονται να γράψουν για άλλη μια φορά Ελληνική Ιστορία με το πολύτιμο αίμα τους σε μια εποχή που για κάποιους τα ιδανικά και οι αξίες καταρρέουν.

Διπλές προπονήσεις. Την Πέμπτη το πρώτο φιλικό στους Ν. Πόρους

Με πολλά τρεξίματα τα πρωινά και ασκήσεις τακτικής με μπάλα το απόγευμα στο γήπεδο συνεχίζεται η σκληρή και συνάμα ποιοτική δουλειά στην προετοιμασία του Πιερικού που έχει κλείσει αισίως τις 11 ημέρες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η ΝΕ Συριζα Πιερίας συγχαίρει θερμά τις αθλήτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη για την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο. Ευχόμαστε  στις ίδιες, στους προπονητές και στην οικογένεια του Ν.Ο Κατερίνης  καλές επιτυχίες στους επόμενους στόχους τους,που
θα μας ξανακάνουν υπερήφανους όπως και τώρα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ


Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 μετά από έξη ημερών παρουσία στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης της Εσθονίας, το οποίο διοργάνωσε στη βαλτική χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης η CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης), το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Αλέκος Καλτσίδης: Δεν έχω ούτε θέλω καμία σχέση με Παπαδόπουλο!


Λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε διάφορα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν και αναπαράγονται από τα γνωστά ...παπαγαλάκια στην περιοχή μας, θέλω να δηλώσω και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου με τα εξής:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 12 Αυγούστου 2016