Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε στην Πιερία η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν οι Ιερές Μονές Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, Αγίων Θεοπατόρων Κολινδρού και ο παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Λεπτοκαρυάς.

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Πως είναι δυνατόν η Πιερία, ο πιο αντιπροσωπευτικός νόμος στο συνδυασμό Γεωργίας και Τουρισμού, να απουσιάζει από αυτή τη σύμπραξη;

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα η έναρξη λειτουργίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) με στόχο την προώθηση των προϊόντων της Περιφέρειας και τη σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, κάτι που πρώτη φορά γίνεται οργανωμένα και επίσημα στη χώρα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού κατερινιώτη 17χρονου αριστερού μέσου Θάνου Φωκαϊδη με μεταγραφή από την ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου. Η προσθήκη του εξαιρετικού νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή θα δυναμώσει το ρόστερ της ομάδας μας. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε σε μικρή ηλικία στις Ακαδημίες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και αγωνίστηκε ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας με την ομάδα του.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Τι και ποιους εξυπηρετούν περαιτέρω εφιαλτικές αλλαγές στα εργασιακά;


Μέσα στο περιβάλλον εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εργασιακής απομόνωσης και εξατομίκευσης που έχει δημιουργηθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, καθ’ επιταγή δανειστών, εγχώριων και ξένων συμφερόντων, το μόνο που ακόμα δημιουργεί εμπόδια είναι η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Β. Αποστόλου: Ο κρόκος αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης


Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στήριξη των ατόμων με αναπηρία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα

Στήριξη των ατόμων με αναπηρία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα

Στήριξη των ατόμων με αναπηρία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα
Ερώτηση για να παραταθεί η ισχύς της διάταξης για αναπηρική σύνταξη και προνοιακά επιδόματα

Ευχαριστήρια επιστολή της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα προς τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Με αφορμή τη φιλοξενία, κατά το διάστημα 25 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2016, πενήντα παιδιών, ηλικίας Γυμνασίου, από τη Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σέρβικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Αλέξανδρος Φουρλής απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη του για την αβραμιαία φιλοξενία που παρείχε στα παιδιά η Ιερά Μητρόπολη.

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ-Την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου ''ΣΥΡΑΝΟ'' με τον ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ. Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ


Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21.30 στα πλαίσια της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.

Δωρεάν διανομή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, φρούτων και κηπευτικών

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών έκτακτων μέτρων στήριξης στο πλαίσιο του Κανονισμού της Ε.Ε. (2016/921) για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων οπωροκηπευτικών στη Ρωσία

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ one man show «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με - Καλοκαίρι 2016. Τρεις γενιές τραγούδια


Μια μοναδική συναυλία με «αρχηγό τον Έρωτα» και με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 21.30 στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Ενημερωτικό δελτίο τύπου της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Κατερίνης


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ

Oι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας πέτυχαν δύο σημαντικές διακρίσεις στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Company of The Year», στη Λουκέρνη της Ελβετίας για την επιχειρηματικότητα των νέων: το βραβείο MetLife Lifechangers Award και το Leadership Awards από την AXA στη μαθήτρια της ομάδας SmileyBin Μαρία Κοκάλα.

Θερινό σινεμά από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος με την Σουηδική Πρεσβεία και το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 1 Αυγούστου την ταινία ‘Η νεαρή Σοφί Μπελλ’. 

Η ταινία έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από το κοινό των κινηματογραφικών λεσχών ανά την Ελλάδα και τους κριτικούς κινηματογράφου. 

Η προβολή θα γίνει στο θεατράκι του πάρκου, με ώρα έναρξης τις 21.30 και ελεύθερη είσοδο.


ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016


ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»
O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 5ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 2016

Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ "


Συνεχίζονται και τον μήνα Αύγουστο τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης, που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στις εγκαταστάσεις του στην Παράλια Κατερίνης.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία, Πέμπτη σήμερα 28 Ιουλίου 2016