Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Παραδοσιακό πανηγύρι στον Αιμιλιανό Γρεβενών. (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοσιακό πανηγύρι στον Αιμιλιανό Γρεβενών. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον Αιμιλιανό Γρεβενών:

2η ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


Υπό την επίβλεψη του προπονητή Μιχάλη Ζιώγα και του συνεργάτη του Ζαχαρία Γκούτζα και με συνεχή βροχή πραγματοποιήθηκε και σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης η συνέχεια των δοκιμαστικών τεστ με τη συμμετοχή 22 ποδοσφαιριστών για τη στελέχωση της ομάδας. Η διαδικασία των δοκιμαστικών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα προσέλευσης των ποδοσφαιριστών 17:00.


Ορατός από την χώρα μας σήμερα το βράδυ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός


Ακριβώς στις 22:22 και αν ο ουρανός είναι καθαρός θα περάσει πάνω από την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός!
Ψάξτε λοιπόν στον ουρανό για ένα λαμπρό αστέρι!

ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όχι ένα, αλλά δυο λόγους έχει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για να καμαρώνει, καθώς εκτός της Κατερίνας Νικολαΐδου που βρίσκεται ήδη στο Ρίο, και δεύτερος κωπηλάτης του, ο Θωμάς Καραμήτρος, ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετέχει με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών, μαζί με τους Σ.Γιάνναρο (ΕΝΟΑ), Ι.Πέτρου (ΙΟΘ) και Σ.Ντούσκο (ΝΟΙ).

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Κολινδρό 25-7


Ένα διήμερο γεμάτο χορό και παράδοση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης" τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου.
Πρόκειται για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Κολινδρού με ώρα έναρξης 21:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. και του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων του άρθρου 1 σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού για τους δικαιούχους του άρθρου 3.
Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται επίσης απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα - καταρχήν - με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας ταξιδεύει στο Κεφαλόβρυσο (Νομός Λάρισας, Δήμος Ελλασόνας). Υπέροχες φωτογραφίες από την λίμνη του χωριού.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας ταξιδεύει στο Κεφαλόβρυσο (Νομός Λάρισας, Δήμος Ελλασόνας). Υπέροχες φωτογραφίες από την λίμνη του χωριού.

Βρεθήκαμε στην ειδυλλιακή λίμνη στη θέση Μάτι (όπου μπορεί κάποιος να επιδοθεί και στο ψάρεμα κεφαλόπουλων και πέστροφας) και σας μεταφέρουμε τις ωραίες εικόνες που καταγράψαμε.
Την λίμνη την επιλέγουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και γειτονικών χωριών για μικρές εκδρομές και βόλτες δίπλα στα νερά της τα Σαββατοκύριακα και χαλάρωμα από την καθημερινότητα.

Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Κίτρους. (Δευτέρα 25 Ιουλίου)


Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κατερίνης με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Χιλιάδες κόσμος σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κατερίνης! (Η κρίση φέρνει τον κόσμο στην εκκλησία;) (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες κόσμος σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κατερίνης! (Η κρίση φέρνει τον κόσμο στην εκκλησία;) (ΦΩΤΟ)

Το αδιαχώρητο σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Κατερίνη, μιας και σήμερα γιορτάζει η Αγία Παρασκευή.

Χιλιάδες κόσμου προσκυνάνε από το πρωί, ενώ είδαμε και πιστούς να κάθονται στις σκάλες, ενώ πάρα πολλοί ήταν και εκτός του ναού, ενώ πάρα πολλοί ερχόταν να ανάψουν ένα κερί και να φύγουν.

Δήμος Κατερίνης: Παιχνίδι γνώσεων και φαντασίας συντροφιά με αγαπημένα βιβλία, στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού


Για την ποικιλία στην προσέγγιση των θεμάτων αλλά και για το βιωματικό τους χαρακτήρα διακρίνονται οι δράσεις, που με την συμμετοχή πλήθους παιδιών υλοποιούνται καθημερινά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα. Όπως είναι γνωστό, οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαιρινή Εκστρατεία (15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου), για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016».

Ανθρώπινη παράνοια. Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη.


Μπορεί η πραγματικότητα να ξεπερνά την φαντασία; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν ακραίες καταστάσεις και να εκτελούνται απίστευτα τερατουργήματα σε καθημερινή βάση;
Η κατάρρευση των δίδυμων πύργων την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, οι αποκεφαλισμοί αθώων ανθρώπων, οι πολλαπλές, σκληρές τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, οι επιθέσεις αυτοκτονίας και τα εγκλήματα, πάσης φύσεως, καταδεικνύουν ότι ο νους του ανθρώπου ταξιδεύει συνέχεια σε δρόμους που οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.

Ο Χάρης Τζαμακλής παρουσιάζει το προσχέδιο του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. (BINTEO)


Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε ο Χάρης Τζαμακλής σε ό,τι αφορά το θέμα των διεκδικήσεων την προηγούμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, όταν παρουσίασε στα μέλη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών το προσχέδιο του πορίσματος.

Η προβλήτα της Παραλίας Κατερίνης χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, πυροδότησε εντάσεις και χαρακτηρισμούς. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προβλήτα της Παραλίας Κατερίνης χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, πυροδότησε εντάσεις και χαρακτηρισμούς. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο με όλα όσα έγιναν και ακούστηκαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης:

ΤΟ ΚΙΣΜΕΤ ΜΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Ανάσα –ανάσα την πάω την ζωή μου,
Με μία βάρκα στα βαθειά,
Τραβάω το κουπί μου.
Βοριάδες-μπόρες, την ψυχή μου παρασέρνουν,
Σε άγνωστες χώρες, οι σειρήνες περιμένουν.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία, Τρίτη σήμερα 26 Ιουλίου 2016