Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία της Κατερίνης.

Καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία της Κατερίνης.

Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ επισκέφτηκε την Κατερίνη και συγκεκριμένα τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ελέγξει το ιδιωτικό σχολείο «ΠΛΑΤΩΝ».
Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης το δελτίο τύπου που δημοσιοποίησαν στους αρμόδιους φορείς και που δημιούργησε αναστάτωση όχι μόνο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και στην κοινωνία της Κατερίνης.

Ακριβή στοιχεία για την μετανάστευση των νέων Ελλήνων, την καταγραφή τους και τρόπους προσέγγισης για τον επαναπροσδιορισμό τους, ζητούν με ερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα


Ενημέρωση για τον αριθμό των Ελλήνων και Ελληνίδων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2010 μέχρι σήμερα ανά χώρα, εντός και εκτός Ευρώπης, φύλο, ηλικία, επαγγελματική εξειδίκευση και τόπο, ζητούν με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ Μαζί… με ψυχή! στην Κατερίνη

Ο Δημήτρης Παπατολίκας στην Πύδνα Κίτρους


Υπέγραψε σήμερα στην ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ο τερματοφύλακας Δημήτρης Παπατολίκας.
Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ τον καλωσορίζει στην οικογένειά της και του εύχεται υγεία δύναμη και πολλές επιτυχίες με την ομάδα .

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ


Το διήμερο 11-12 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Νέας Εφέσου Πιερίας, ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ιερός Ναός αφιερωμένος στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Αποζημιώσεις γεωργοκτηνοτροφων από φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και ασθένειες.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΝΕΣΤΩΡ»


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί ότι εισιτήρια και προγράμματα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, διακινούνται πλέον και από το βιβλιοπωλείο «Νέστωρ», στον πεζόδρομο της οδού Κανάρη 5 Κατερίνης (περιοχή πλατείας Ελευθερίας), τηλέφωνο 2351036024.

Δήμος Κατερίνης: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Ο αναλυτικός οδηγός εφαρμογής για το νέο προνοιακό πρόγραμμα στο site του Δήμου
Υποβολή αιτήσεων από 14/7-30/11/2016
Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι από 14 Ιουλίου 2016, ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2089/τεύχος Β΄) οι αιτήσεις υποβάλλονται από 14 Ιουλίου έως και 30 Νοεμβρίου 2016.

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Ακυρώνεται σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών συλλόγων Κορινού και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Ιουλίου, συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού, με την Ορχήστρα Νέων Δίου και την Ξανθίππη Καραθανάση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Κορινό.

2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης

Ο Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης» σας προσκαλεί στο 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης στο... 

Βυζαντινό κάστρο αρχαίας Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας στις 22 και 23 Ιουλίου! 

Το διήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τη Παρασκευή 22 Ιουλίου μουσικοχορευτική παραδοσιακή παράσταση από τις χορευτικές ομάδες...

«Της Στέγης της Αγάπης» και το Σάββατο 23 Ιουλίου στη σκηνή ανεβαίνουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης σε μια ανεπανάληπτη εμφάνιση !

Επείγον-AIMA


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καλεί τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. να συνεισφέρουν για την συνάδελφο Γεροφωκά Αναστασία, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, αιμοπετάλια και αίμα ομάδας «0» και rhesus αρνητικό ή θετικό. Παρακαλείται όποιος συνάδελφος έχει τη διάθεση να προσφέρει αιμοπετάλια, να επικοινωνήσει με το κέντρο αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και στο τηλέφωνο 2310.892816.

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους


Λειτουργούν και για το φετινό καλοκαίρι 10 περίοδοι φιλοξενίας παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης Πιερίας.
Ήδη ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις πρώτες περίοδοι. Φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, διαφόρων ηλικιών.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου και του σχολικού έτους, εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοίτησαν σε αυτό καθώς και σε όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών καλή πρόοδο και ευχάριστες διακοπές. Επίσης ευχαριστεί θερμά και όλους τους εκπαιδευτικούς που με ανιδιοτέλεια πρόσφεραν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης στα παιδιά και συνέβαλαν να γίνει πράξη το Λαϊκό Φροντιστήριο. 
 

Δήμος Κατερίνης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2016-2017

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ενημερώνουν ότι για το σχ. έτος 2016 – 2017, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 12 Ιουλίου 2016 έως τις 29 Ιουλίου 2016. Οι μητέρες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους, μπορούν να απευθύνονται για διευκρινίσεις και πληροφορίες στον Δήμο Κατερίνης ως εξής:

ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Τα ενεργούμενα του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων


Καταγγέλλουμε το παιχνίδι που στήνεται ακόμα μια φορά για την εξαπάτηση των εργαζομένων με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους στο οποίο συμμετέχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ο διάλογος τους είναι με την αγχόνη στο λαιμό! Είναι στημένος όπως και οι προηγούμενοι. Δεν υπάρχει γενικά «κοινωνικός» διάλογος που γίνεται για το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού!

Προβολή ταινίας 'Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας'


Με την προβολή της κλασσικής ταινίας του Λουίς Μπουνιουέλ ‘Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας’ συνεχίζονται τη Δευτέρα 18 Ιουλίου οι θερινές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο θεατράκι του Πάρκου, με ώρα έναρξης τις 21.30.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗ

Με βαθιά θλίψη ακούσαμε το θάνατο του κορυφαίου φιλόλογου και πανεπιστημιακού δάσκαλου, ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Μαρωνίτη. 

Γεννημένος το 1929 στη Θεσσαλονίκη, από καπνεργατική οικογένεια, έζησε το Μάη του '36, τα δύσκολα κατοχικά και μετακατοχικά χρόνια, αλλά και τη φασιστική χούντα, από την οποία απολύθηκε από τη θέση του εντεταλμένου υφηγητή, συνελήφθη επανειλημμένα και βασανίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. 

Το 1975 επανήλθε στη θέση του και εξελέγη τακτικός καθηγητής στο ΑΠΘ, όπου παρέμεινε έως το 1996. 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Στοχαστικές σκέψεις, στα ενδότερα, του είναι,
Φέγγουν αχνά από ασίγαστη σπίθα.
Φτωχή καρδιά, η σπίθα μέσα σου άναψε,
Εσωτερική φλόγα, καταστρέφει τα Πρέπει.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 13 Ιουλίου 2016