Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μάγεψε για μια ακόμη βραδιά το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης! (Φωτογραφίες)

Μάγεψε για μια ακόμη βραδιά το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης! (Φωτογραφίες)

Μουσική πανδαισία από Πόντο, Θράκη, Μικρά Ασία και νησιά είχαν την τύχη να απολαύσουν από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο θεατράκι του Πάρκου όσοι βρέθηκαν εκεί σήμερα το βράδυ.
Πάρτε μια γεύση έστω... φωτογραφική:


5ο Ξαθεριώτικο Δρώμενο "Μια χούφτα Κρήτη"

Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι»,σας προσκαλεί στο 5ο Ξαθεριώτικο Δρώμενο που διοργανώνει στο θεατράκι του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 09:00 μ.μ με τίτλο «Μια χούφτα Κρήτη» αφιερωμένο στους χορούς της Μεγαλονήσου.

Σας προσκαλούμε να συμπορευτούμε σε ένα μικρό ταξίδι στην πατρίδα της καρδιάς μας…στον τόπο που σαγηνεύει τις αισθήσεις και διεγείρει το πνεύμα…

Σε αυτά τα μουσικά μονοπάτια θα μας «ταξιδέψει» με τη λύρα του και το συγκρότημά του ο Μανώλης Λιανουδάκης το οποίο αποτελείται από τους ακόλουθους :

Ο Μαρμάρινος χιλιομετρικός δείκτης της Κατερίνης


Σχεδόν όλοι περάσαμε από εκείνο το σημείο . . . όπου είναι τοποθετημένη στο πεζοδρόμιο μια λευκή μαρμάρινη πέτρα με στρογγυλεμένη κεφαλή που φέρει ευανάγνωστη εγχάρακτη την αριθμητική ένδειξη «1» στο κέντρο της και από τις δύο πλευρές. Παρά την περίοπτη θέση της πολλοί λίγοι την δίνουν σήμερα σημασία σ΄ αυτή τη μαρμάρινη πέτρα, αρκετοί ίσως κάποτε να την παρατήρησαν, οι περισσότεροι όμως την προσπέρασαν, κάποιοι την ξέρουν. Την ξέρουν καλά οι μεγάλοι αλλά και τα παιδιά εκεί στην γειτονία του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου της Κατερίνης «τα βλάχικα» αλλά και στον «Τεκέ».

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για την κατάργηση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας από τη Β΄ Γυμνασίου.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταδικάζει την αναίτια κατάργηση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας από τη Β Γυμνασίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διδακτικών ωρών του μαθήματος κατά 33%. 

Στηρίζουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ΠΕ15 και υιοθετούμε πλήρως το παρακάτω κείμενο-υπόμνημα του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας.

Το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης στο Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης


Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 09.15 μ.μ. το Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης, κατάμεστο από μαθητές και κόσμο, πλημμύρισε από ποίηση, μουσική και χορό. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης παρουσίασαν μία εικαστική performance, βασισμένη στο διαχρονικά αντιπολεμικό ποίημα του Γεώργιου Σεφέρη «Ελένη», με τίτλο «Για ένα πουκάμισο αδειανό».
 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Tο απύθμενο θράσος της ΝΔ. Φωνάζουν όλοι για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, φωνάζει και το Τμήμα Υγείας της Ν.Δ Πιερίας !


Την ώρα που αγκομαχούμε να σηκώσουμε στα πόδια της τη διαλυμένη, από τις πολιτικές του κόμματός τους και των συνοδοιπόρων τους, δημόσια υγεία, την ώρα που πληρώνουμε τα δικά τους σπασμένα, επιμένουν να προκαλούν, μιλώντας για «πλήρη κατάρρευση, για ελλιπή χρηματοδότηση και τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Λες και δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα που διέπραξαν!

Αλχαζίδης Αναστάσιος: Και το νερό νεράκι... (ΒΙΝΤΕΟ)


Νέα Τραπεζούντα Πιερίας 22-6-2016. Μετά από μία διακοπή νερού περίπου 24 ωρών και με θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 35 C βαθμούς βλέπετε το αποτέλεσμα.
Φυσικά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας τους κατοίκους του χωριού , απλά φέτος άργησε να συμβεί χρονικά λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες χρονιές .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.ΑΕ.Ε.- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται όλοι οι συγγενείς και φίλοι των θανόντων μελών του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία θα τελεστεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Στη μνήμη των θανόντων και αντί των εξόδων του μνημοσύνου (καφέ κλπ.) το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. θα καταβάλει χρηματικό ποσό στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Συγχαρητήριο Δημάρχου Κατερίνης για τις αθλητικές διακρίσεις της Ελισάβετ Πεσιρίδου και της Κατερίνας Δαλάκα

Συγχαίρω από καρδιάς την πρωταθλήτρια μας Ελισάβετ Πεσιρίδου, για την άξια πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Με τη νίκη της και παράλληλα την σπουδαία επίδοση που πέτυχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου στα 100 εμπ., δημιουργεί υψηλές προσδοκίες τόσο ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ, όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θερμά συγχαρητήρια και στην πρωταθλήτρια μας Κατερίνα Δαλάκα, η οποία σημείωσε διπλή νίκη στα αγωνίσματα των 100 μ. & στα 400 εμπ. αντίστοιχα και κέρδισε επάξια μία θέση στην εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

"Καλοκαιρινές Αποδράσεις" Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Κίτρους


Ξεκίνησαν από το βράδι της Τρίτης 21 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για παιδιά και νέους της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο "Καλοκαιρινές Αποδράσεις".

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Δείτε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης:


17o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ


«ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ». Από την θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ



Ακουμπισμένος στα βράχια, κόντρα στα μανιασμένα κύματα,
Θάλασσας φουρτουνιασμένης, έριξα όσο πιο μακριά μπορούσα,
Ένα μπουκάλι σφραγισμένο, που μέσα του έχει κρυμμένο μήνυμα,
Ζωής απελπισμένης.

5ο Ξαθεριώτικο Δρώμενο

Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι",σας προσκαλεί στο 5ο Ξαθεριώτικο δρώμενο που διοργανώνει στο θεατράκι του Δημοτικού πάρκου Κατερίνης το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 09:00 μ.μ με τίτλο:

"Μια χούφτα Κρήτη",αφιερωμένο στους χορούς της Μεγαλονήσου.

Σας προσκαλούμε να συμπορευτούμε σε ένα μικρό ταξίδι στην πατρίδα της καρδιάς μας...στον τόπο που σαγηνεύει της αισθήσεις και διεγείρει το πνεύμα...

Σε αυτά τα μουσικά μονοπάτια θα μας "ταξιδέψει" με τη λύρα του και το συγρότημά του ο Μανώλης Λιανουδάκης.