Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 53-52


Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ηττήθηκε από την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης με 53-52 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρησης.
Η κούραση από τα διαρκή παιχνίδια και η καταπόνηση των εφήβων κυρίως παικτών του Πιερικού Αρχέλαου δεν απέτρεψαν την ομάδα από το να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Γιορτή μανιταριού


Η 2η Γιορτή μανιταριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 26, 27 & 28 Αυγούστου στην Καλαμπάκα. Η τεράστια επιτυχία της περσινής Γιορτής, αποτελεί την αφετηρία για μια νέα σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκειά της, ικανή να διασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και συμμετοχή.

Ο Πλάτανος του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Ο Πλάτανος του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Αγέρωχος εδώ και χρόνια πολλά, στέκεται εκεί και προσφέρει την σκιά και την δροσιά του χωρίς να ζητάει τίποτα.
Χιλιάδες μικρά παιδιά μεγάλωσαν κάτω από την σκιά του, χιλιάδες άντρες και γυναίκες έχουν την θύμηση του να τους συντροφεύει και όποτε τύχει και ξαναπεράσουν από εκεί, το βλέμμα τους γυρνάει προς αυτόν!

Παρουσίαση του βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου «Κρίσεις επιΚρίσεων» την Κυριακή 15 Μαΐου στα Γιαννιτσά.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου   «Κρίσεις επιΚρίσεων» την Κυριακή 15 Μαΐου στα Γιαννιτσά.
«Κρίσεις επιΚρίσεων» είναι ο τίτλος του 9ου βιβλίου του λογοτέχνη και αντιπροέδρου της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Όστρια».
Ο συγγραφέας «εμπνέεται» από την κρίση και τη δοκιμασία της ζωής, την κρίση με τις επιπτώσεις της στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων της “μνημονιακής” Ελλάδας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ στα γραφεία του Συλλόγου, Αλεξ. Παπάγου 14, Κατερίνη. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 π.μ.

Η παράσταση «Καθρέφτες» της Άντας Τσεσμελή-Edwards έρχεται στην Κατερίνη

Η παράσταση «Καθρέφτες» της Άντας Τσεσμελή-Edwards έρχεται στην ΚατερίνηΗ παράσταση «Καθρέφτες» της Άντας Τσεσμελή-Edwards έρχεται στην Κατερίνη
 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ». Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

26, 27 & 28 Αυγούστου η 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα


Η 2η Γιορτή μανιταριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 26, 27 & 28 Αυγούστου στην Καλαμπάκα. Η τεράστια επιτυχία της περσινής Γιορτής, αποτελεί την αφετηρία για μια νέα σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκειά της, ικανή να διασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και συμμετοχή. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΩΠΟ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ.


Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε τη Κυριακή το 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε 6-8 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, παρακολουθώντας τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, που οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την πλήρη αντίθεσή του στις πολιτικές που εφαρμόζονται την τελευταία περίοδο στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΔΟΕ για την Παρασκευή 13/05/2016, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπαίδευσης και να του επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μας δημιουργεί Οργή και Αγανάκτηση μαζί, η ψήφιση του Νομοσχεδίου Έκτρωμα της Κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού συστήματος.
Και αυτό για την αντιμετώπιση του χρέους της Χώρας το οποίο δημιούργησε το Πελατειακό σύστημα του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.!!!!!!
Και εύκολη λύση που επιλέγουν πάντα είναι η καταλήστευση των Συντάξεών μας…

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: Casus Beli η αθέτηση συμφωνίας περί φιλοξενίας προσφύγων σε αμιγώς τουριστικές ζώνες, όπως τα παράλια

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: Casus Beli η αθέτηση συμφωνίας περί φιλοξενίας προσφύγων σε αμιγώς τουριστικές ζώνες, όπως τα παράλια

Casus belli είναι για την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας η αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ ξενοδόχων για τη θωράκιση του Πιερικού τουρισμού από πρόσφυγες κυρίως στην παραλιακή ζώνη κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Παρά τη διαρκή εγρήγορσή μας και τις ενημερώσεις που έχουμε απευθύνει προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι γεγονός ότι συνάδερφος ξενοδόχος επιχείρησε να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες σε παραλιακό ξενοδοχείο του, όταν βρισκόμαστε ήδη στις αρχές της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν θέτοντας σε κίνδυνο την τουριστική εικόνα της Πιερίας. Λειτουργήσαμε εσπευσμένα ώστε να αποφευχθεί η συνέχιση ή τυχόν διαιώνιση του φαινομένου και, τελικώς, αποχώρησαν οι πρόσφυγες ή μετανάστες από την παραλιακή ζώνη.

Δήμος Κατερίνης: Ο νέος κανονισμός καθαριότητας. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες


Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας που εγκρίθηκε με την αριθμ. 152/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2016, στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην περιφρούρηση της υγείας μονίμων κατοίκων και επισκεπτών. Αποβλέπει στο να βελτιώσει σημαντικά τη διαχείριση των αποβλήτων και τον τρόπο της αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο Κατερίνης,

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ. Με συνέπεια και σταθερότητα

Για μια ακόμη χρονιά το μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου απολαμβάνει με παρρησία και περηφάνια τις επιτυχίες, τις θετικές παρουσίες και πάνω από όλα τη σταθερή και συνεπή πορεία του στο πανελλήνιο.
Η μεθοδικότητα και η οργάνωση στα τμήματα των ακαδημιών αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια όλων. Η δεύτερη συνεχής παρουσία της ομάδας των εφήβων στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Καστοριά και συνολικά η τρίτη τα τελευταία 5 χρόνια, αποτελεί τεράστια επιτυχία για την οποία οφείλει να καυχιέται όλη η Κατερίνη και ο Νομός Πιερίας.

"Τρέξε χωρις τερματισμό" με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγινίου


Η παραπάνω διοργάνωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ασκηθούμε και μέσα από τη δική μας μικρή προσπάθεια να συμβάλουμε σε ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκεκριμένα στο χώρο της ΔΕΘ θα έχει διαμορφωθεί μία διαδρομή ενός χιλιομέτρου.

Συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Αλωνίων


Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Διευθυντή του Γυμνασίου Αλωνίων, στους υπεύθυνους καθηγητές και ιδιαίτερα στους μαθητές που βραβεύτηκαν με το 1ο βραβείο «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», για τη μαθητική επιχείρηση με την επωνυμία «Smileybin», που δημιούργησαν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». 

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο και τα μέλη Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος και τα μέλη Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης ΝΔ, στα πλαίσια της ανάληψης των νέων τους καθηκόντων. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζήτησαν θέματα της τοπικής κοινωνίας άλλα και κοινωνικά ζητήματα και τονίστηκε η διάθεση συνεργασίας από τις δύο πλευρές σε όλους τομείς.

Καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου Κατερίνης - Το θέμα έληξε έπειτα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου Κατερίνης - Το θέμα έληξε έπειτα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
Συνάντηση με τον περιφερειακό εκπρόσωπο για τη Νότια Ευρώπη κ. Giovanni Lepri και ανώτερα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, την Τετάρτη 11Μαίου, στην Αθήνα, αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού.

Διανομή τροφίμων και βρεφικών τροφών, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»


Ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, η δωρεάν διανομή τροφίμων (κοτόπουλα, τυρί φέτα) και βρεφικών τροφών (γάλα σκόνη, γάλα εβαπορέ, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο), στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

Οι πολύτεκνοι γονείς ωφελούμενοι τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση εισοδηματικά κριτήρια

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η ΚΥΑ 3320/89565/13-08-2015 (ΦΕΚ Β΄1701), η οποία και καθόριζε συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού 1369/2015 για την τροποποίηση του Κανονισμού 1031/2014 σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Οι Κοκκινοπλίτες τίμησαν την Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής στα "Αμπέλια" Κοκκινοπλού


Πιστοί στην Παράδοση και στην τήρηση των ηθών και εθίμων της γενέτειράς μας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας έδωσαν και φέτος το παρόν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαϊου 2016 στο Εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στη θέση “Αμπέλια” στον Κοκκινοπλό, ανήμερα της Εορτής της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5/2016 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΡΑ 13.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης,

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ-ΛΟΓΙΑ-ΔΑΚΡΥΑ. Του Νίκου Χαλεπλή

Συσκέψεις-λόγια-δάκρυα,μεγάλες υποσχέσεις,
Χαμόγελα στις κάμερες και αντιπαραθέσεις.
Νοιώθουμε όλοι μας κενοί, των αγνών μας οραμάτων,
Κουρασμένοι και γεμάτοι, προδομένων αισθημάτων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ KATA ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ almiraMAN

Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 15:39 και την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 07:30 θα διεξαχθεί με χώρο εκκίνησης την Παραλία Κατερίνης, ο Διεθνής αγώνας Τριάθλου almiraMAN 2016, σε συνδιοργάνωση με τον ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, την Π.E.Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Είναι ένα διήμερο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, γεμάτο αθλητικές δράσεις, καθώς όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη διοργάνωση προσελκύει μεγάλο αριθμό αθλητών και συνοδών.

2073 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή την στιγμή στον νομό Πιερίας σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

2073 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή την στιγμή στον νομό Πιερίας σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

2073 πρόσφυγες βρίσκονται στον νομό μας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην χώρα μας.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι χθεσινά 11 Μαΐου 2016 και αναμένεται λογικά να ενημερωθούν με καινούργια δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με τον αριθμό τον προσφύγων αλλά και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται.

Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές της Πιερίας βρίσκονται αυτή την στιγμή οι πρόσφυγες, πάντα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 12 Μαΐου 2016