Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ... ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ


Εγκλωβισμένες οι ψυχές, στη νέκρωση της φρίκης,
Ψάχνουν να βρούνε διέξοδο και ζουν με ψευδαισθήσεις.
Εικόνα αποκάλυψης, γύρω μας το τοπίο,
Κι’εμείς μαθαίνουμε κραυγές, σε αόρατο ωδείο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Πιερίας συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση στην Βουλή και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων την Κυριακή 8/05/2016.

Δημήτρης Συριανίδης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας). "Κύριος στόχος είναι το συμφέρον των μαθητών μας" (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδη Δημήτριου στη συνάντηση του με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τις νηπιαγωγούς:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή, για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Με τη σημερινή επέτειο ουσιαστικά ο κάθε ένας από εμάς τιμά το ανθρώπινο γένος, τιμά την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας στην κοινωνία.

Στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής μας, στο σύμβολο της στοργής, της ανιδιοτέλειας και της θυσίας, που μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει απλόχερα την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας καθοδηγεί, μας ενθαρρύνει, μας στηρίζει, μας προτρέπει και μας προστατεύει, οφείλουμε να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.

Γιώργος Μπάκος: Η Νεολαία είναι το πρόβλημα;

Γιώργος Μπάκος: Η Νεολαία είναι το πρόβλημα;
Με τη «σκόνη» και το θόρυβο από τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ και τη διαγραφή του Προέδρου της, Βασίλη Γεωργιάδη, να έχει καταλαγιάσει, θα ήταν σκόπιμο θεωρώ να τεθούν με νηφαλιότητα ορισμένα ζητήματα για τη γαλάζια νεολαία, τα πεπραγμένα της αλλά και για την επόμενη μέρα.

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένας άξιος άνθρωπος, ένας σύγχρονος και ειλικρινής πολιτικός με ξεκάθαρο και σαφές πολιτικό στίγμα.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Πιερίας στην Εφορία Κατερίνης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Πιερίας στην Εφορία Κατερίνης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας στην Εφορία Κατερίνης διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα κάλεσαν και τους υπαλλήλους της εφορίας να κατεβούν και να  απεργήσουν μαζί τους.

Διάλεξη Αστροφυσικής ανοικτή στο κοινό, 7 Μαΐου, ΕΚΑΒΗ

Διάλεξη Αστροφυσικής ανοικτή για το κοινό με θέμα τα Βαρυτικά Κύματα


Σας προσκαλούμε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 7:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης “ΕΚΑΒΗ” στη διάλεξη με θέμα “Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα Κύματα Βαρύτητας”. Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ κ. Νικόλαος Στεργιούλας.

Τα βαρυτικά κύματα προβλέφθηκαν για πρώτη φορά από τον Αϊνστάϊν το 1915 ως ένα από τα αποτελέσματα της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας και παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2015 από τους ανιχνευτές LIGO στην Αμερική.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και των Νηπιαγωγών στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και των Νηπιαγωγών στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Ο Σ.Ε.Π.Ε Πιερίας και οι νηπιαγωγοί κατέθεσαν ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα για τα νηπιαγωγεία αλλά και τα δημοτικά σχολεία που πήρε το Υπουργείο Παιδείας, με τα οποία δημιουργείται πρόβλημα τόσο στα ίδια τα νηπιαγωγεία, τους ίδιους τους νηπιαγωγούς αλλά και στα παιδιά και τους γονείς.

Εύα Καϊλή: Κόλπο Γκρόσο - Απάντηση Μοσκοβισί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης έμπνευσης και εκτέλεσης Τσίπρα-Καμμένου

Ντροπιαστικό το ξεπούλημα των περιουσιών και καταθέσεων των Ελλήνων, μέσω της μεθόδευσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που λειτούργησε ξεκάθαρα σαν εντολοδόχος ξένων funds και κερδοσκόπων, αναφέρει η Εύα Καϊλή σε δήλωσή της.

Ο Π. Μοσκοβίσι ξεσκεπάζει τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αξίας των μετοχών 70-90% τους πρώτους 9 μήνες της συγκυβέρνησης Συριζανέλ, την οποία και εκμεταλλεύθηκαν για να "χαρίσουν" περιουσίες, σπίτια και γη των Ελλήνων πολιτών, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νύχια των αγορών. 

Τουλάχιστον 20 δις ευρώ απώλειες για το παραμύθι της διαπραγμάτευσης, πριν τα νέα Μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου, όπως αποκαλύπτει σε απάντηση του ο επίτροπος στην Εύα Καϊλή. 
 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΙΛΗ Ν. ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΙΛΗ Ν. ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ
«Ο νέος ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού σχολείου διατηρεί τα θετικά στοιχεία του ΕΑΕΠ, που, όμως, προβλέπονταν μόνο για 1337 12/θέσια ολοήμερα δημοτικά σχολεία και αποσκοπεί στον εμπλουτισμό και την επέκταση των προσφερόμενων γνωστικών αντικειμένων στους μαθητές όλων των τύπων σχολείων από 4/θέσια και πάνω» τονίζει το υπουργείο Παιδείας επισημάινοντας ότι «η λειτουργία των μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων παραμένει ως έχει χωρίς καμία διαφοροποίηση».

 

Ερωτήσεις που συνυπογράφει η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Ερωτήσεις που  συνυπογράφει η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.
Παράταση για τα δικαιολογητικά ρύθμισης δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες και συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν με ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τις ερωτήσεις, συνυπογράφει η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"

Η Δημοτική Ομάδα του "Άλλου Δρόμου" καλεί τα μέλη και τους φίλους της Δημοτικής Παράταξης σε ανοικτή συνάντηση την Δευτέρα 9 Μαϊου 2016 και ώρα 7:00 μμ στην επάνω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), για να συζητήσουμε "τα του Δήμου μας".

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ".

Μνήμες Λαζαίων 2016

Μνήμες Λαζαίων 2016

Ιατροφαρμακευτικό υλικό για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Ιατροφαρμακευτικό υλικό για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Την προηγούμενη εβδομάδα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκε σημαντική ποσότητα φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο/Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύει τα τελευταία δύο χρόνια το Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης μας αλλά και άλλες κοινωνικές δομές, διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Στους τελευταίους 2 μήνες τροφοδοτεί μάλιστα και τα 5 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Νομού Πιερίας εκτελώντας όλες τις συνταγές που εκδίδει το νοσοκομείο της πόλης μας για τους πρόσφυγες.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Πιερίας σήμερα στην Εφορία Κατερίνης


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2016   ΣΤΙΣ  10πμ

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 6 Μαΐου 2016