Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που δίνει δωρεάν γη σε Ρώσους υπηκόους!



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που δίνει το δικαίωμα σε Ρώσους υπηκόους να αποκτήσουν δωρεάν εκτάσεις στην ρωσική Άπω Ανατολή.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι Ρώσοι υπήκοοι θα μπορούν να πάρουν δωρεάν εκτάρια γης στην Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στις περιοχές: Γιακουτία, Καμτσάτκα, Πριμόριε, Khabarovsk, Αμούρ, Μαγκαντάν και Σαχαλίνη και σε άλλα μέρη.

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ : Ένας ήρωας της Πιερίας

Του Νίκου Σαλπιστή.
Την πρωτομαγιά του 2016 συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από την εκτέλεση του Διαμαντη Καραβοκυρού. Την πρωτομαγιά του 1944 εκτελείται από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ο Διαμαντής Καραβοκυρος , ένας από τους 200 κομμουνιστές, στην Καισαριανη.

ΚΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ:«Το όνομά του και το έργο του θα ζήσουν στους αιώνες»

Σαν σήμερα, 5 του Μάη, στα 1818, γεννιέται στην πόλη Τριρ της Πρωσίας ο Καρλ Μαρξ. «Το πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο» ήταν που καθοδήγησε τη θεωρητική του δουλειά και την πρακτική του δράση, αποτέλεσμα των οποίων είναι η επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την εγκαθίδρυση της δικής της εργατικής εξουσίας. της «Δικτατορίας του Προλεταριάτου», για την κατάργηση της εκμετάλλευσης με το πέρασμα από τις ταξικές κοινωνίες στην αταξική, στην κομμουνιστική.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 και 7 ΜΑΗ - ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους του Νομού Πιερίας να πάρουν μέρος μαζικά στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή 6 Μάη & το Σάββατο 7 Μάη που προκύρηξε η ΓΣΕΕ και να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης την Κυριακή 8 Μάη στις 10:30 το πρωί.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας προσκαλούν τους Επαγγελματίες της Πιερίας σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 Στο καφέ του Ξενοδοχείου «Park», (Μουσών 16, Κατερίνη)», με θέμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», με το οποίο ρυθμίζονται μεταξύ άλλων (άρθρα 32 έως και 44) θέματα της
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο άρθρο 35 του σχεδίου αναφέρεται: "Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθέσια ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από δέκα τέσσερα (14) νήπια"!!

O N.O.KAT. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

O N.O.KAT. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

ΜΕ 20 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών-Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αναχωρεί την Πέμπτη 5/5 η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, αποτελούμενη από 20 αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος σε 13 αγωνίσματα από τις 6 ως τις 8 Μαΐου.

11η Μαΐου, Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

11η Μαΐου, Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε το 2013 από τον ΣΕΛΛΕ (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ). Με αφορμή την ΠΗΛ, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας το Μάιο γίνονται ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος της οδού Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου από την Π.Ε.Πιερίας


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων στην οδό Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου, που πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες - Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική Πρωτομαγιά 
Η Πρώτη Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και πάλης. Θυμόμαστε τους εργατικούς αγώνες, τις Πρωτομαγιές όλου του κόσμου, από το Σικάγο ως τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εργασιακή εκμετάλλευση, την καταπίεση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης αναζητά εθελοντές να λάβουν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 με φετινό θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στις 11:00 π.μ στο χώρο της βιβλιοθήκης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, που φέτος λόγω χρονικής σύμπτωσης με το Πάσχα, γιορτάζεται από τα εργατικά συνδικάτα με απεργία και συγκεντρώσεις την Κυριακή 8 Μαΐου, είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Κατερίνη

Η Γιορτή της Μητέρας στην Κατερίνη

Υποδοχή του Τίμιου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος και Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,την Δευτέρα 9 Μαϊου 2016 και ώρα 6:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης - Δωρεά εξοπλισμού από το BAR4

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης ευχαριστεί θερμότατα τους ιδιοκτήτες του Bar4, κ. Κουλιούφα Νίκο, κ. Νικολαϊδη Βασίλη και κ. Τσακίρη Αριστείδη, που αναγνωρίζοντας το εθελοντικό μας έργο προσέφεραν στο Τμήμα μας μια γεννήτρια ρεύματος μάρκας KIPOR SINEMASTER IG 1000 και δυο προβολείς των 50W, αξίας 350 ευρώ.

"ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2016"

"ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2016""ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2016"

ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με τη θεατρική παράσταση «Οι παράξενοι επισκέπτες», μια κωμωδία καταστάσεων που σταχυολογείται με κεντρικό μήνυμα «Αλληλεγγύη σημαίνει: νοιάζομαι-συμπάσχω» συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των «Εαρινών Ημερών Μουσών 2016» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 5 Μαΐου 2016