Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πάσχα 2016. Οι αργίες.

=

Δείτε αναλυτικά τις αργίες κατά την διάρκεια του Πάσχα:

Έγινε η εκδήλωση τιμής και μνήμης γιά τη μάχη στα Τάχνιστα

 
Έγινε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 28 ΕΛΑΣιτες που έπεσαν στην μάχη στα Τάχνιστα απο την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης) σήμερα Κυριακή 24-4-2016 .
Η μάχη εγινε κατα των ναζιστων γερμανών κατακτητων στις 18-4-1943.
Στην εκδήλωση έγινε ομιλια για το ιστορικο γεγονός και για το μήνυμα αντιστασης που στέλνει αυτό σήμερα στο δοκιμαζόμενο ελληνικο λαό..

ΕΦΕΤ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.
Μετά τη Θ. Λειτουργία, λιτανεύθηκε εντός του Ιερού Ναού η εικόνα της Βαϊφόρου, ψαλλομένων των ειδικών τροπαρίων.

ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ !!! ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Ήταν μια βραδιά κατάνυξης και συγκίνησης, αυτή που δημιούργησε το βυζαντινό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ι. Σακκελαρίδης" στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς, αποδίδοντας ύμνους, ψαλμούς και μοιρολόγια της εβδομάδας των παθών του Κυρίου.
Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν σ' αυτή την όμορφη εκδήλωση έζησαν μοναδικές στιγμές,που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους.

Διαγόρας Σεβαστής-Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 2-1 HD Tελικός Α' ΕΠΣ Πιερίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο:

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Με τον προσήκοντα σεβασμό στην ιερότητα του χώρου και με τη δέουσα κατανυκτικότατα που αρμόζει στην προ του Πάσχα περίοδο, το φωνητικό σύνολο «de profundis» της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, παρουσίασε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα (κάτωθεν του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως) συναυλία με δύο θρησκευτικού περιεχομένου έργα, τον «Ακάθιστο Ύμνο» σε ποίηση του Ρωμανού του Μελωδού και μουσική Χρήστου Λεοντή καθώς και το «Requiem» του John Rutter.

Ξεκινούν την Κυριακή του Πάσχα τα «Καλοχωρίτικα» αφιερωμένα στον Άη Γιώργη


Από 1-8 Μαΐου προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιούνται και φέτος τα «Καλοχωρίτικα», μια εβδομάδα παράδοσης, ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού που συνδιοργανώνεται από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου καθώς και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με αφηγήσεις, ανεγέρθηκε το 1918 από στρατιώτες με εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε η ζωή των προσφύγων οι κάτοικοι συνήθιζαν να γιορτάζουν την μνήμη του Αγίου Γεωργίου με τοπικό πανηγύρι.

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 24 Απριλίου 2016