Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σύσκεψη για τους πρόσφυγες αυτή την ώρα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Σύσκεψη για τους πρόσφυγες αυτή την ώρα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
Συνάντηση πριν από λίγο στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ανάμεσα σε μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και φορέων με θέμα το προσφυγικό.
Αναμένεται να βγει δελτίο τύπου από την Εθελοντική Ομάδα για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, ενώ αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η ανάμειξη πλέον στα του προσφυγικού στην περιοχή μας διαφόρων ΜΚΟ...

Σάββας Χιονίδης: 10 Μαΐου το αργότερο θα έχουν φύγει οι πρόσφυγες από την Χράνη…

Σάββας Χιονίδης: 10 Μαΐου το αργότερο θα έχουν φύγει οι πρόσφυγες από την Χράνη…

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Έτσι λοιπόν οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ν. Χράνη Πιερίας στις 26 Μαρτίου για μια εβδομάδα και μέχρι στιγμής βρίσκονται εκεί… 25 ημέρες, τώρα θα φύγουν στις 10 Μαΐου σύμφωνα με αυτά που δηλώνει ο κ. Χιονίδης.

Δηλαδή 45 ημέρες…  

Η ανεκτίμητη κληρονομιά της Πέτρας Ολύμπου του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Ήμουν μικρό παιδί, αρχές δεκαετίας ΄80, όταν είχα την τύχη να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ, εκεί στο πανέμορφο δάσος της Πέτρας. Ο αδερφός της συγχωρεμένης μητέρας μου, που εργαζόταν εκεί, με ξενάγησε στο χώρο καθησυχάζοντας το φόβο μου για τους ασθενείς που φιλοξενούνταν.
«Μη τους φοβάσαι, είναι κι αυτοί άνθρωποι, έχουν τα δικά τους προβλήματα». Πόσο δίκιο είχε. Οι «τρελοί» δεν βρίσκονται σε ιδρύματα. Είναι ανάμεσα μας.
Δεν ήμουν ώριμος για να αντιληφθώ την σπουδαιότητα του χώρου, την μεγάλη του ιστορική αξία και διαδρομή. Έμαθα πως, εδώ και πολλούς αιώνες πριν, στεγαζόταν στο χώρο μια σπουδαία μονή, η μονή της Πέτρας. Διάβασα πως το μοναστήρι συνέβαλε αποφασιστικά στην πνευματική ανύψωση των Ελλήνων και η επισκοπή της Πέτρας εμφανίζεται κατά το 10ο αιώνα.
 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ

       Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας συγχαίρουν  τη Διοίκηση, τον Προπονητή και  τους Ποδοσφαιριστές της «ΠΥΔΝΑΣ» Κίτρους για την πανάξια πρόκρισή τους στον Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.
          Θα είμαστε κοντά τους για την επίτευξη του στόχου τους που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. 
 Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτριος Ελευθεριάδης            Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας
 Σας προσκαλεί
 ως Επαγγελματίες και πολίτες της Λεπτοκαρυάς Πιερίας
 σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση την
 Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, ώρα 19:00

Πως καταστρέφεται ένας από τους λιγοστούς όμορφους χώρους της πόλης μας. Ένα σπρέι μόνο φτάνει...

Πως καταστρέφεται ένας από τους λιγοστούς όμορφους χώρους της πόλης μας. Ένα σπρέι μόνο φτάνει...

Κρίμα...

Πασχαλινό Σχολικό Παζάρι 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 2016

Πασχαλινό Σχολικό Παζάρι 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 2016
Την Κυριακή 17/04/2016, το σχολείο μας ήταν ανοικτό σε όλους όσους ήθελαν να το επισκεφθούν και να αγοράσουν από τα είδη που διαθέταμε προς πώληση.
 Βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, καλλιτεχνήματα (χειροποίητα βάζα, μπουκάλια, κηροπήγια…..), εδέσματα γλυκά και αλμυρά, λικέρ, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες…. όλα σπιτικά και χειροποίητα.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 16:55, στην πλατεία Ελευθερίας η Κατερίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα.


Αναλυτικό πρόγραμμα:

16:40: Άφιξη προσκεκλημένων - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
16:54: Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στην Κατερίνη
17:00: Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο.

Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «RIO 2016»


Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της πόλης: Κυκλοφοριακά οφέλη από την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κασσάνδρου, Κίτρους & Βακάλη

Πρόκειται για κομμάτι, με το οποίο ολοκληρώνεται ο  2ος δακτύλιος της πόλης (οδοί: Κίτρους, Θεσσαλονίκης, Τερζοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Πόρρου Αλεξανδρή, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, Νοσοκομείου, 7ης Μεραρχίας, Σβορώνου, Εθν. Αντιστάσεως, Κίτρους),  και αφορά στη λειτουργία κυκλικού κόμβου, στην συμβολή της οδού Κασσάνδρου με τις οδούς Βακάλη και Κίτρους.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης σε ηλικία 79 ετών

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα το πρωί ο Γιάννης Βόγλης, στα 79 του χρόνια. Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σημαντικά προβλήματα με την υγεία του και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Διακοπή νερού

Η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 22 Απριλίου ημέρα Παρασκευή, κατά τις ώρες 23:55 μ.μ.έως 08:00 π.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στις οδούς Ζαλόγγου, Σκρά, Εθνικής Αντίστασης, Κίτρους, Φλέμιγκ, Τσακάλωφ, Κρέσνας, από Ζαλόγγου έως Σαρανταπόρου, 16ης Οκτωβρίου και πέριξ των οδών αυτών, λόγω προγραμματισμένων εργασιών για την αντικατάσταση κεντρικής βάνας επί της οδού Ζαλόγγου και Σκρα γωνία

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης διακόσμησαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του  σχολείου πασχαλινές λαμπάδες. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, αφού οι λαμπάδες κομψοτεχνήματα  που δημιουργήθηκαν από τη φαντασία και το μεράκι των μαθητών και των δάσκαλων τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι λαμπάδες ήταν για ευγενική προσφορά του γονέα του σχολείου κ.Κατσουλογιαννάκη Κωνσταντίνου.

5ο ΓΕΛ - Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

5ο ΓΕΛ - Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Π ρ ό σ κ λ η σ η
Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγµατοποιούν κοινή εκδήλωση µε τίτλο «Γιατί;» . Αφορά τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την προσφυγιά.
Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 21 Απριλίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης στις 8.30πµ.
Οι ∆ιευθυντές του 2ου ΓΕΛ , 5ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ
1. Ανανγνώστη ∆ηµητρούλα
2. Παπαργυρίου Αλέξανδρος
3. Τσερµπάκ Κύριλλος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2016

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2016

12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ

12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ
Την Τρίτη 19-4-2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε ποδηλατοβόλτα στην οποία συμμετείχαν μαθητές  των τάξεων Γ΄,  Δ΄,  Ε΄ και ΣΤ΄.
Την οργάνωση και το σχεδιασμό  ανέλαβε ο γυμναστής  και Υπ/ντής του Σχολείου μας κ. Ζήσης Παναγιώτης.

Στήριξη του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μέσω του 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου "ΔΙΟΝ"

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, ήταν ο φορέας, τον οποίο επέλεξε να στηρίξει ο ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», μέσω του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου «Δίον», που διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 2016, στον Δίον Πιερίας.

Από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης: Μελωδίας ποίησις – Αστικο-ποίησις!



Το σχολείο μας, το 5ο ΓΕΛ με την παιδαγωγική ομάδα της δημοσιογραφίας και υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, συμμετέχοντας στις Εαρινές Μέρες Μουσών 2016 που διοργανώνονται από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, το Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, παρουσίασε Μουσικοποιητικά Δρώμενα από τις 18- 20 Απριλίου 2016 στην Αστική Σχολή Κατερίνης με τίτλο « Μελωδίας ποίησις – Αστικο-ποίησις».

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2016 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Υ.Ε.)
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΙΥΕ για την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου, ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού και αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους.

ΚΑΠΑΚΙΑ για το ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΠΑΚΙΑ για το ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΟΥ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Κορινού συγκεντρώνουν στο σχολικό χώρο όλων των ειδών πλαστικά καπάκια. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της πανελλήνιας προσπάθειας για τη συγκέντρωση καπακιών προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια ή οποιοσδήποτε ειδικός εξοπλισμός για άτομα ΑΜΕΑ. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία, και η δράση αυτή ενίσχυσε  εκτός από οικολογική τους  συνείδηση και το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Διάλεξη με θέμα τα Βαρυτικά Κύματα

Διάλεξη με θέμα τα Βαρυτικά Κύματα
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 7:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης “ΕΚΑΒΗ” στη διάλεξη με θέμα “Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα Κύματα Βαρύτητας”. 

Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ κ. Νικόλαος Στεργιούλας. 

Τα βαρυτικά κύματα προβλέφθηκαν για πρώτη φορά από τον Αϊνστάϊν το 1915 ως ένα από τα αποτελέσματα της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας και παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2015 από τους ανιχνευτές LIGO στην Αμερική.


ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

  Το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής στο ποδόσφαιρο,  διοργανώνει το τριήμερο 22 έως 24 Απριλίου 2016 στο Λιτόχωρο Πιερίας (ξενοδοχείο Olympian bay), η Αθλητιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Ορθοπαιδικό Κέντρο Thessaloniki Minimally Invasive Surgery Center.


Ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης


Αγαπητοί συμπολίτες,
Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται μόνο στην ομάδα των 73 εθελοντριών/εθελοντών της Χράνης, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, διότι το προσφυγικό αποτελεί εθνικό πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Πιερίας την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016


Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 20 Απριλίου 2016